2017. szeptember 4., hétfő

BARTUS LÁSZLÓ: ORBÁN RETTEG A CEU-TÜNTETÉSEK ÓTA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.09.03.


A CEU melletti tüntetések alkalmával Orbán megismerhetett egy olyan tömeget, amelynek a létezéséről addig nem tudott. Legalább tízezer olyan fiatalember vonult az utcákon, akik nem tisztelik sem őt, sem a rendszerét, sem az idióta libafoszöld ingjét, se a Bajszos Szart (egyiket sem), se a futballakadémiákat. De még Mészáros Lőrinc írástudatlan strómant se.

Ezek az emberek eltűntek az utcáról, de nem tűntek el az országból. Ott lappang egy valós tömeg, akiket esetenként kiegészített a gyáva, korrupt, Facebookon hősködő ellenzéki érzelmű tömeg, többnyire Orbán kollaboráns álellenzéki pártjainak szimpatizánsai. Ezektől nem kell tartania, amíg Klubrádió és ATV létezik. Addig ezek “kézben vannak tartva”.

De van a fiatalok mellett még egy tömeg, amely egyelőre nem látszik. Az elégedetlenek tömegei, akik teljes joggal utálják az Orbán pénzére ácsingózó hazaáruló ellenzéki pártok mindegyikét, amelyek nekik választási győzelmet hazudnak. Ezek tűrnek, amíg lehet, és nem avatkoznak semmibe. Amíg megtalálják a kiskapukat és a megélhetést, hallgatnak.

De ha ezek egyszer berágnak, és csatlakoznak a fiatalokhoz, ahogy Orbán szerencséjére ezt nem tették meg a CEU melletti tüntetéseken, mert őket nem érdekli a CEU, kizárólag csak maguk, akkor remeghet a gatya és belilul a libafoszöld ing. Ezekhez jönnek még az említett gyáva, sunyi, korrupt ellenzék tömegei, amelyek saját bénaságukkal sem tudják a valódi ellenállást megtörni. Ebből egyszer zavargások, később rendszerbuktatás lesz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.