2017. szeptember 12., kedd

BRUTÁLIS GYILKOSSÁGSOROZATOK ELŐL MENEKÜLNEK - DÖBBENETES KÉPEK - AZ ÖRDÖG FELTŰNT MIANMARBAN II. - MÁNDLI IVÁN ÖSSZEFOGLALÓJA (18+)

B1BLOG KÉPES ROVATA
Szerző: Mándli Iván
2017.09.12.


Újabb rémisztő képek a menekültek elleni brutalitásról

FELKAVARÓ TARTALOM!
GONDOLJA MEG, HOGY TOVÁBB NÉZI-E

DRÁMAI KÉPEK A MIANMARI TÖMEGGYILKOSSÁGOKRÓL.
LEFEJEZETT EMBEREK
TÖMEGES KIVÉGZÉSEK


Egy millió muszlim rohingja és cca. 55 millió buddhista él ma Mianmarban. A muszlimok 1748-nál tudják indítani a “ki kezdte” vitát.

Ma itt tartunk:Akkor a hódító Burma elfoglalta az addig Arakan nevű területet, ahol a rohingják már jelen voltak. Az 1948-ban függetlenné vált brit gyarmat, kimondta az önálló Burma megalakulását, a rohingja kisebbséget nem hívták meg a tárgyalásokra. De nem ám, ti. ők önálló muszlim államot szerettek volna alapítani egy évvel korábban, csak ehhez pechjükre nem tudták megnyerni a frissen megalakult Pakisztán vezetését. Ez az ő eredendő bűnük a burmai többség szemében. Az, hogy kihagyták őket a szabad Burma megalakításából generálta, hogy a rohingják szent háborút indítottak a többséggel szemben, a függetlenségük kivívására, avagy létezésük elismeréséért, mely konfliktus az ‘50-es évek közepéig ki is tartott.

Egy állam keretén belüli létezés elismerése valamiféle állampolgárságnak, azaz jogoknak a birtoklását jelenti. Jog a munkavállaláshoz, lakhatáshoz, szociáis ellátásokhoz például. A rohingjáknak ilyen jogaik tehát nem lettek.

Közben 1962-től katonai diktatúrává vált Burma. Egy katonai diktatúra nem az emberi jogok erősödését szokta jelenteni. A Ne Win generális és tisztjei által gründolt ún. Forradalmi Tanács, a világ egyik legszegényebb országává tették Burmát. Az 1974-es alkotmány a Burmai Únió Szocialista Köztársasághoz tartozónak nyilvánította az Arakan nevű területet (Rakhine lett az új neve), ám az ott többségben lévő rohingjákat ez sem említette meg. A terület tehát kell, a rohingják nem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.