2017. szeptember 12., kedd

ELFOGADHATATLAN, HOGY MAGYARORSZÁG KORMÁNYA AZT MONDJA NEM ÉRDEKLI AZ EB ÍTÉLETE - MERKEL

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió
2017.09.12.


A német kancellár szerint elfogadhatatlan, hogy egy uniós tagország kormánya azt mondja, nem érdekli az Európai Bíróság ítélete.

A Berliner Zeitung riporterének azon kérdésére, hogy ez azt jelenti-e, Magyarországnak távoznia kell az EU-ból, Angela Merkel nem válaszolt nemmel, hanem azt mondta, hogy ez a probléma Európa egyik nagyon alapvető kérdését érinti, amit meg kell vitatni.

Éjfélkor került fel a Berliner Zeitung honlapjára és a ma reggeli nyomtatott számban olvasható a lap terjedelmes interjúja a kancellárral. Ebben a menekültpolitikával kapcsolatban Merkel azt mondta: a tagországok egységesek abban, hogy az EU új menekültügyi rendszerét a válságokkal szemben ellenállóbbá kell tenni. „Ami a menekülteknek a szolidaritás jegyében történő európai szétosztását illeti, a jelenlegi 28 tagállamból csak három-négy helyezkedik szigorúan elutasító álláspontra. Az összes többi késznek mondta magát arra, hogy kivegye a részét. Az Európai Bíróság ítélete után magánál a szlovák miniszterelnöknél is elmozdulás észlelhető. Az azonban, hogy egy kormány azt mondja, nem érdekli az Európai Bíróság ítélete, elfogadhatatlan.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.