2017. szeptember 19., kedd

GYURCSÁNY BEKÍSÉRTE A BÖRTÖNBE CSÁSZY ZSOLTOT

INDEX
Szerző: Th.B.
2017.09.19.



Bevonult a börtönbe Császy Zsolt, akit Tátrai Miklóssal együtt harmadfokon két és fél, illetve három év börtönbüntetésre ítélt a Kúria a 2008-as sukorói telekcsere ügyében. Az MTI-fotók tanúsága szerint Császyt Tökölön többek között Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök, a DK elnöke kísérte be a börtönbe, de ott volt Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke, Herényi Károly, az MDF volt elnökhelyettese és Iványi Gábor lelkész is.

Gyurcsány a börtön előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Császy és Tátrai egy koncepciós per áldozatai, akiknek azért kell börtönbe vonulniuk, hogy a regnáló hatalom kiélhesse bosszúvágyát. Mint mondta, "érintett vagyok az ügyben, mert ezek a fiúk a szabadságukat adták oda, hogy engem hazugságokon keresztül ne lehessen megvádolni".

Császy Zsoltot és Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. két egykori vezetőjét hűtlen kezelés kísérlete miatt ítélte börtönbüntetésre a Kúria. A sukorói kaszinóberuházás a Gyurcsány-kormány kiemelt beruházása volt. Tátrai Miklós már augusztusban megkezdte börtönbüntetését. Az elhúzódó perről és a jogerős ítéletről itt olvashat részletesen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.