2017. szeptember 7., csütörtök

GYURCSÁNY NAGYOT ÁLMODOTT

SZÉKELY SZABOLCS (TARSKI) BLOGJA
Szerző: Tarski
2017.09.06. 


A párthívek ….legfőképpen azt várják, hogy a vezérszemélyiség demagóg hatása a választási harcban szavazatokat és mandátumokat szerezzen a pártnak, ezáltal hatalomra juttassa, és így maximálisan növelje hívei esélyét a remélt jutalomra.” (Max Weber: A politika mint hivatás).

Nem emlékszem arra, hogy bármelyik választás előtt ilyen korán kezdődött volna el a kampány, mint most. A Demokratikus Koalíció már szombaton meghirdette a választási felkészülését, ami talán a többi pártok számára is kihívást és mozgósítő erőt jelenthet. Az biztos, hogy ha ennek nyomán más pártok is az ötödik sebességre kapcsolnak, akkor bizony forró őszre számíthatunk. De volt már forró ősz korábban is, és csak reménykedhetünk abban, hogy a mostani nem ilyen lesz.

Ami jelenleg fontos számunkra, a DK szombaton délután a Nyugati téren tartotta meg mintegy ezer érdeklődő előtt a kampánynyitó tüntetését. Már maga a résztvevők száma is figyelemre méltó, hiszen ilyen kevesen talán még sohasem vettek részt ilyen megmozduláson. Lehetne ebből arra következtetni, hogy a párt veszített a népszerűségéből, de ezt alapos okkal nem lehet kijelenteni. Az viszont biztos, hogy Gyurcsány Ferenc, a rendezvény fő szónoka beszélt már sokkal több hívő előtt. A párt elnöke a tőle megszokott érzelmileg átfűtött stílusban szónokolt és talán élvezni is lehetett volna, ha olyan dolgokat állít, ami felborzolja az idegrendszerünket. Pontosabban: beszélt ilyen dolgokról, csak éppen azokat negatív értelemben lehet felborzolónak tekinteni. Több dolgot lehetne most elemezni a beszédjéből, de most csupán két témára koncentrálok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.