2017. szeptember 23., szombat

HA A MOBILGÁT ÜGYE ÁTSZAKAD, TARLÓST IS ELSODORJA AZ ÁR

ÁTLÁTSZÓ 
- FALRAMENTAPARLAMENT BLOG
Szerző: Vágó Gábor
2017.09.22.


A Római-parti mobilgát a főházmester kedvence. Rajta kívül csak a millárdos szállodások támogatják. Mindenki más ellene van, és ennek vasárnap hangot is adnak. Ha mégis megépül, a felháborodás elsodorja a Fidesz utolsó esélyét is Budapest megtartására.

Az utolsó természetes Duna-part szakaszt venné el a városlakóktól Tarlós. A helyi szálloda és a beton-lobbi ereje túlmutat a mindennapi politikai csatározásokon. Az árvízvédelem kérdése is biztosított, mert mobilgátat ellenzők a természetes árvízvédelmi vonalon akarják gátat megerősíteni. A Tarlós óbudai polgármestersége alatt szabálytalanul építkezők pedig féltik a milliárdjaikat.

A Római-parti mobilgátat támogató álcivil szervezet aljas kampánya lehetett az utolsó csepp a pohárban Tarlósnál, amikor bejelentette a múlt héten, hogy lesz népszavazás a mobilgátról? Vagy csak megnézte a közvélemény kutatások számait, és rájött, hogy nemcsak ésszerűtlen, hanem népszerűtlen is az ötlet? Esetleg az általa felkért emberek szakmai jelentéseit olvasta? Mindegy is, de bejelentette a népszavazást, amitől nagy hirtelenjében visszakozott is. Ki tudja mitől fordult meg egy hét alatt kétszer Őfőházmestersége? Az óbudai ellenzék már próbálkozott népszavazás kiírásával az ügyben. Nem jutott ki a jogi labirintusból, mert a Kúrián elakadt. Legutóbb Tarlós lengette be a népszerűtlen beruházás kapcsán a népszavazás ötletét. Rögtön be is rezelt, és visszavonulót fújt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.