2017. szeptember 10., vasárnap

ÍME A KORMÁNY ÖSSZES HAZUGSÁGA A MENEKÜLTVÁLSÁGGAL KAPCSOLATBAN

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.09.10.


Orbán Viktor kormánya még véletlenül sem képes igazat mondani a menekültekkel, az Unióval, a kvótaperrel és Soros Györggyel kapcsolatban. Igyekeztünk összeszedni minden kormányzati hazugságot - nem volt könnyű.

1, Magyarország a határra épített kerítéssel megvédte Európát – kiegészítése: nem az EU-török megállapodás miatt csökken a menekültek száma.

Hazugság: A tagállamoktól származó hivatalos, uniós statisztika szerint Olaszországba augusztusban 81 százalékkal kevesebben érkeztek, mint egy évvel korábban, Görögországba a 2016. márciusa óta 97 százalékkal kevesebben jöttek. Az Égei tengert bizonyosan nem Orbán kerítése zárta le, sem a Földközi Tengert.

2, Az Európai Bizottság újabb kötelező, betelepítési kvótát akar, egyben emeli a most elosztandó menekültek számát.

Hazugság: épp az ellenkezője igaz. Már a 2015-ben elfogadott mechanizmus szerinti 120 ezres számot is 96 ezerre csökkentették és várható további mérséklés. Vagyis Magyarországnak már nem is 1294 menekült kérelmét kellene elbírálnia, hanem ezernél is kevesebbét.

Hazugság: maga a Bizottság jelentette be: nem működik a kötelező kvóta, más megoldást kell keresni.

Hazugság: az Európai Bizottság nem döntéshozó szerve az Európai Uniónak.

3, Brüsszel meg akarja mondani, kivel éljünk együtt. Ez a nemzeti szuverenitás alapja, erről senki nem mondhat le.

Hazugság: a Miniszterek Tanácsa többségi szavazással fogadta el a menekültek szátosztásáról szóló döntést, nem az Európai Bizottság. Nem betelepítésről van szó, hanem menekültkérelmek elbírálásáról.

Hazugság: hiszen jelen pillanatban is élnek Magyarországon olyan külföldiek, akiknek a magyar állam nem adott erre külön engedélyt. A schengeni övezethez való csatlakozással nem ellenőrizzük a Magyarországra érkező uniós állampolgárokat, emellett az EU-hoz való csatlakozással elfogadtuk a személyek szabad áramlásának elvét. Ahogy százezres létszámban élnek külön engedély nélkül magyarok külföldön, ugyan úgy érkeznek ide is idegenek.

4, Brüsszel milliókkal támogatja az elosztási mechanizmusba bevont menekülteket.

Hazugság: a mechanizmusba bevont menekültek után 4 millió forintnak megfelelő eurót a befogadó állam kapja, nem a menekültek. Épp az adott állam extra terheinek enyhítésére.

5, Brüsszel nem hajlandó fizetni a magyar intézkedések, kerítés-építés után, miközben több országnak – például Bulgáriának – kifizették az ottani kerítés költségeinek egy részét.

Hazugság: az Unió eddig is több millió eurót adott a határvédelmi intézkedésekre és az ellenőrzésekre Magyarországnak. Emellett most is nyitott az a közel 5 millió eurós alap, amelyből jogos költségekre hivatkozva lehívhat Budapest.

Hazugság: egyetlen országban sem finanszíroztak uniós pénzből kerítés-építést.

6, A kvótaperben a bíróság politikai döntést hozott. Az ítélet semmire nem kötelezi Magyarországot, ez alapján nem lehet kötelezettségszegési eljárást kezdeni az országgal szemben.

Hazugság: eljárásjogi ítélet született arról, hogy a Miniszterek Tanácsa jogszerűen hozta-e meg a kvótáról szóló uniós határozatot. A bíróság mindössze annyit vizsgált és mondott ki: szabályos volt a döntés, megfelelt az EU határozat-hozatali mechanizmusának.

Hazugság: az ítélet alapján Magyarországnak végre kell hajtania a 2015 szeptemberében elfogadott határozatot.

Hazugság: kötelezettségszegési eljárás már el is indult Magyarországgal szemben, az Európai Bizottság mindössze az ítéletig felfüggesztette azt, hisz a pernek épp az volt a tárgya, hogy hatályos-e a jogszabály. Minthogy az, az eljárás hamarosan fel fog pörögni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.