2017. szeptember 9., szombat

KÁRTYAVÁR, AVAGY WASHINGTON TITKAI

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.09.09.


Az amerikai főváros minden kétséget kizáróan a világpolitika legfontosabb színtere(inek egyike), szerintem nem nagyon van olyan ember a nyugati kultúrkörben, akinek ne lenne ismerős a Fehér Ház vagy a Capitolium épülete. De azt tudtátok-e, milyen föld alatti folyosó visz utóbbiba? Erről is olvashattok (és láthattok képet) Susan mai posztjában, ami kicsit megmutatja a filmekből, sorozatokból (például a House of Cards-ból) ismert helyszíneket.

„Idei nyaralásunk célpontja New York és Washington D.C. volt, és mivel az átlagember az amerikai fővárosról, mint turista célpontról talán kevesebbet hall/olvas, mint New Yorkról, így az úti beszámolómat Washingtonnal kezdem (NYC majd talán egy későbbi posztban).

Régóta tervezgetjük a családdal, hogy „átruccanunk” a keleti partra, ahol összeköthetjük a már egy ideje esedékes rokonlátogatást egy Washington-Baltimore-New York mini túrával.

Június elején aztán repülőre ültünk, hogy átkelve a kontinensnyi ország másik oldalára, egy bő hetet eltölthessünk felfedezve a főváros és a Nagy Alma általunk legérdekesebbnek tartott látnivalóit.

Mindig szerettem a repülős utazásokat, nem csak a fel- és leszállás izgalma miatt, hanem azért, mert felülről egészen más perspektívában látja az ember az alatta elterülő, és folyamatosan változó tájat (már amikor nincs alattunk vastag felhőtakaró).

Ezúttal szerencsénk volt, és élvezettel figyeltem, ahogy Nevada és Arizona sivatagja, majd Colorado hófödte csúcsai után a préri államok felülről sakktáblára emlékeztető farmjai, a Nagy Tavak környékének kék foltjai, végül pedig a keleti partra annyira jellemző hatalmas kiterjedesű, üde zöld (legalábbis kora nyáron) erdőségek tűntek fel alattunk..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.