2017. szeptember 22., péntek

"KURVA ANYÁD!" - ENNYI VOLT A FIDESZES KÉPVISELŐ REAKCIÓJA A MENTŐSÖK BÉREMELÉSÉRE

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Vendégszerző
2017.09.22.


Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke az Országgyűlés költségvetési bizottságában akarta elérni, hogy 10 milliárd forint elkülönítésével 60 százalékkal emeljék meg a mentősök fizetését, főleg, hogy ez a 10 milliárd még csak nem is olyan nagy összeg. Viszonyításként: ez a Puskás stadion felújítási költségének kevesebb, mint az egytizede. A fideszes Balog István erre csak annyit reagált szomszédjának: Szabó Tímea, a kurva anyád - olvasható a Párbeszéd társelnökének bejegyzésében. Ja, de még hozzátette azt is, hogy már emeltek eleget. A bizottság elnöke, Mesterházy Attila azonnal jegyzőkönyvbe is vetette az esetet.

Még ha nem is vérezne ezer sebből ez a történet, akkor is fontos lenne elmondani: a mentősök béremelése közel sem volt elég. Május végén a mentősök azért tüntettek, mert az idei évre, az életpályaprogram részeként beígért 60 százalékos emelés helyett jövő januárra terveztek be nekik egy tízszázalékos, 2018 és 2019 novemberétől pedig az általános egészségügyi béremelés részeként további 8-8 százalékos emelést. Végül a szaktárca bejelentette, hogy a 2018-ra tervezett béremeléshez hozzácsaptak még 10 százalékot, és beígértek mindenkinek új munkaruhát is. De még így is messze vagyunk az ideálistól – amit leginkább a szakma pályaelhagyóinak magas száma igazol.

Vagyis minimum jogos elvárás lenne, hogy a költségvetési bizottság a nehéz helyzetre való tekintettel legalább megfontoljon egy olyan javaslatot, mint Szabó Tímeáé...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.