2017. szeptember 7., csütörtök

MEGVAN ORBÁN BALTÁS GYILKOSÉRT KAPOTT KENŐPÉNZE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.09.07.


Simicska Lajos hírhedt mondata, miszerint “mindenkinek jogában van hülyének lenni”, nem az igazságszolgáltatásra, nem a hivatalos névleges ellenzékre, s nem a sajóra vonatkozott. Simicska ezt arra mondta, hogy egy cég “adóoptimalizálás” végett számára előnytelennek tűnő tranzakciót is végrehajt, jogában áll hülyének lenni.

Ahhoz, hogy valaki elhiggye, semmi köze nincs a baltás gyilkos elengedésének az azeri 7 millió dolláros kenőpénzhez, amely egy offshore cég magyarországi bankszámlájára jött, és nyomtalanul eltűnt, nagyon hülyének kell lenni. Ahhoz pedig, hogy ezzel az üggyel senki ne foglalkozzon egy kósza hírt, szokványos nyilatkozatot leszámítva, példátlan felelőtlenség szükséges.

A sajtó annak idején megírta, minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy az azeri baltás gyilkos kiadatásáról személyesen Orbán Viktor döntött. A külügy és minden más hivatalos vélemény és állásfoglalás ellenére. Előtte Orbán és Szijjártó is többször járt az azeri diktátornál. Orbán találkozott a kenőpénzt fizető Jakub Ejjubovval, Azerbajdzsán első miniszterelnök-helyettesével, és tárgyalt vele.

Egy éven keresztül folytak titkos tárgyalások Azerbajdzsán és Magyarország között a baltás gyilkos Ramil Safarov kiadásáról – adta hírül a News.az, végül Orbán nyári azerbajdzsáni látogatásán állapodtak meg. Novruz Mammadov, az azeri elnöki hivatal külügyi vezetője az azeri hírportálnak adott interjúban ismerte el, hogy a két ország hatóságai Ilham Aliyev elnök személyes felügyeletével folytattak egyeztetéseket az átadásról. A megoldásban kulcsszerepet játszott az a megállapodás, amit Orbán Viktor látogatása idején kötöttek – állította az interjúban Novruz Mammadov.

A News.az-n egy másik interjúban is elismerték, hogy “magasrangú tárgyalások eredménye” volt a baltás gyilkos kiadása. A News.az-n megjelent interjúban Fuad Alasgarov, az azeri elnöki hivatal rendvédelmi főnöke arról beszélt, hogy Safarovot az azeri légitársaság különleges járatán szállították Bakuba, és még aznap elnöki kegyelemben részesült. Nemzeti hősként fogadták a terroristát, akinek elengedéséért lefizették Orbánt.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.