2017. szeptember 22., péntek

MIÉRT JÖTTÉL HAZA?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Balázs
2017.09.22.


A kérdést sokaknak felteszik, akik hazaköltöztek, a válaszok persze különbözőek, de általában érzelmi alapúak, a családról, gyökerekről szólnak. Balázs 11 év Kanada után költözött vissza Magyarországra. Hogy miért? Erről szól a mai poszt.

„Ugyanazon a helyen ülök a kocsmában, mint 11 éve, mielőtt elindultam. Eltelt 11 év és visszajöttem. És most már nem akarok elmenni innen. Elég volt az utazásból.

Ülök és nézek ki a fejemből, bámulok mindenre, mintha először látnám. Gyalogolok az utcán, mindenkire ráköszönök és vigyorgok. Mintha 11 év börtön után szabadultam volna. Soha nem éreztem magam még ilyen jól…

Az ezredfordulótól kezdődően 11 évet éltem Kanadában. Amikor ez beszélgetések során előjön, az első kérdés, amit ismerős és ismeretlen feltesz, hogy „Miért jöttél haza?”.

Először csak gondolkodtam hosszú ideig, hogy mit mondjak, mert ez nem egy egyszerű és rövid idő alatt meghozott döntés volt, hogy hazaköltözök. Később azt vettem észre, hogy erre a kérdésre minden beszélgetésnél egy újabb ok és történet jutott eszembe, hogy mi játszott szerepet a döntésemben. Ezeket nem lehetett néhány mondatban elmondani és az érzéseket visszaadni.

Mindenkinek, aki kérdezett, azt mondtam, erről könyvet lehetne írni – ahol elmondom, hogy miért akartam nekiindulni a világnak, miért volt jó, hogy így tettem, meddig jutottam és miért jó, hogy hazajöttem. Olyan sokszor kérdeztek, hogy elkezdtem listát írni mindenről, amin átmentem és a végén egy kisregény lett belőle..."
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.