2017. szeptember 5., kedd

MIÉRT NEM ÁLL SZÓBA SENKIVEL A MINISZTERELNÖKÜNK?

ÁGOSTON LÁSZLÓ BLOGJA
Szerző: Ágoston László
2017.08.15.


...miniszterelnökünk 2010 óta nem hogy nem áll ki senkivel nyilvános vitára, de interjút sem ad olyan lapoknak, amelyeket nem ő irányít. El is mondom miért.

Az, ha valakivel szóba állsz, azt jelenti, elismered veled egyenrangúnak. Nem véletlen a szó: vitaPARTNER. Ha viszont azt a képet szeretnéd felépíteni, hogy te vagy a cáratyuska, Magyarország királya és kormányzó fejedelme, egy személyben élet és halál ura sokkal-sokkal erősebb fél, egyszerűen nem fogod fogadni a másik megkeresését. Nem vagytok egyenlő szinten. A kihívó szót sem érdemel. És ezzel be is árazod őt a követőid számára.

Ez ugyanannak a retorikának a része, amely miatt nem hiszek abban, hogy választáson valaha bárki is legyőzheti a Fideszt: a mi véleményünk, a mi akaratunk nem csak feljebb való, de megváltoztathatatlan, gránitszilárdságú kőbe vésett, legyőzhetetlen akarat. A mi álláspontunk egyszerűen nem vitaképes!

Ugyanez áll mondjuk egy választási vereség esetén is. Komolyan gondolod, hogy a nemzethalállal, zsidó milliárdosokkal, háttérhatalommal rémisztgető párt vesz egy nagy levegőt és egy esetleges vereség után megvonja a vállát és mosolyogva gratulál a győztesnek? Ebben a pillanatban teljes hitelvesztés történne: a saját retorikájuk csapdájába esnének, hiszen hagynák, hogy a haza ellenségei (azaz mindenki, aki nem velük van) irányítsanak, a saját retorikájuk értelmében hagynák elveszni a hazát.

Mit csinál az ember, ha a hazája veszélyben van? Hát kapát-kaszát ragadva megvédi! Azzal, hogy Orbán Viktor nem ad teret más pártoknak, más véleményeknek, más gondolkodásnak, belesodorja magát abba, hogy egy választási vereség a saját személyes ellehetetlenedését jelentse. Éppen ezért vagy meg sem engedi, hogy ilyen történjen - és ebben a putyini Oroszország bármilyen bűzös eszközzel örömmel fogja segíteni NATO- és EU-tag vazallusállamát -, vagy ha mégis megtörténne, legalább egy soft-polgárháborút kéne kirobbantania.

A gyűlöletet már feltáplálták annyira, hogy az csak célpontot keres. Eddig a zsidókmuszlimok voltak célpontban és a civilek. Eljuthatunk oda, hogy ha a saját megdönthetlenségében biztos cáratyuska, Magyarország királya és kormányzó fejedelme, egy személyben élet és halál ura jelenlegi miniszterelnök és holdudvara sarokba szorul, a következő célpont te legyél.

De ne aggódj. Odáig nem jutunk el. A Nemzeti Együttműködés Rendszere sikeresen szorít ki minden burzsujt, rossz kádert, sötétben bújkáló ellenforradalmárt nem-tapsolót előbb a hatásos pozíciókból, aztán az országból is. Csak nézd meg a Nagy Testvért, akinek az elnöke hamarosan hozzánk látogat. Vagy komolyan gondolod, hogy a másolásba a Duna mélyén betontömbbe ágyazott ellenzéki újságírók és a hátulról hússzor leszúrt értelmiségiek nem tartoznak bele előbb-utóbb?

Miért? Mert nem olyan világban élünk? Mert nem demokratikus? Mert olyat nem lehet?

ha ha ha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.