2017. szeptember 14., csütörtök

MIND "KÜLMÁZOSOK", AHÁNYAN CSAK VANNAK MOST FIDESZESEK VELENCÉN, A RESORT & SPA SZÁLLODÁBAN

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2017.09.13.


Magyarkák, akik nem átallottak a nemzeti büszkeség szent és sérthetetlen érzéséből olcsó vásárfiát faragni. Akik utcára hergelték a cigányozó, zsidózó kemény magot, melynek maradványaival őriztették még ma is székházukat. Ez az ő igazi fundamentumuk. Izomagyúak bárdolatlan, közönséges, hazánkra csak szégyent hozó serege! 
Atyavilág, mivé lettél Magyarország!

Valahol ebben az idézetben fejeződik ki a mostani jobboldali populista kormány eddigi tevékenységének lényege.

A rendszerváltást követően nem volt még egy pártvezető, aki szómágiás kommunikációs trükkjeivel annyi mindent összehordott volna, mint a fineszesek elnöke. Különösen igaz ez a fundamentum kifejezés használatára az elmúlt esztendőkben. Már 2007. december 8-án, a fineszes programot bemutató gólyavári konferencián elhangzott: „Ez a program, amelyet ma itt ismertetünk, ezeket az elveket egyenként megnevezi, számba veszi, s a programunk fundamentumául rendeli.” Első helyen mindjárt a demokrácia eszményét említi, azt, amit oly csúful alkalmaznak mostani hatalmi gyakorlatukban.

Aztán 2009 júliusában, pártjának országos választmányi ülésén már a „Fundamentumok”- ra való hivatkozás: „Ez a biztos láb, ha úgy tetszik: ez a nem remegő kéz, ez a világos iránytű pedig nem más, mint egy remek dokumentum, amely a „Fundamentumok” címet viseli, és amely eddig méltatlanul kevés figyelmet kapott. Ha nem lenne az a bizonyos nem az a fontos, amit mondok, hanem amit teszek című kiszólása a nagykövetek előtt, akkor másképp is olvashatná mindezt az ember. De így? Így csak az jut az ember eszébe, hogy íme, egy jobboldali populáris fundamentalista. Igaz, mára szégyellhetik a fundamentumaikat, hiszen alig találni már az interneten ezt a kifejezést.

A kettős állampolgársággal összefüggésben, még Ungváron, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség XX. jubileumi közgyűlésén is elhangzik a varázsszó: „… ugyanis a magyar nemzet újraegyesítése továbbra is az egyik fundamentuma, egyik pillére a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség programjának.”

Fundamentum fundamentum hátán. Szómágiás bűvészkedés itt bőven van, kérem. Agymosásra fel! Hajrá magyarok, hajrá Magyarország!...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.