2017. szeptember 14., csütörtök

MIT REJTEGET A FIDESZ? - AZ EU VIZSGÁLNÁ AZ AZERI KORRUPCIÓS PÉNZEKET, A FIDESZ KÉPVISELŐI EZT NAGYON NEM SZERETNÉK

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.09.14.


Adjatok pénzt, szemetek, és kuss! – így összegezhető a Fidesz és a kormány viszonya az Európai Unióval. Most az azeri korrupció kivizsgálását akarják szabotálni.

Az, hogy Magyarország neve finom szólva is érdekes társaságokban fordul meg mostanában, nem újdonság. Kedden például Ilham Alijev azeri elnök/diktátor találta azt mondani: "Magyarország Azerbajdzsán egyik legközelebbi barátja és partnere, nemcsak Európában, hanem az egész világon."

Hogy Azerbajdzsánnal a magyar politikusoknak mennyire és miért érdemes jóban lenni, azt egy másik hír illusztrálja: oknyomozó újságírók egy csoportja kiderítette, hogy Azerbajdzsán kormánya egy 2,9 milliárd dolláros titkos alapot tartott fenn, melyet vélhetően európai politikusok lefizetésére használtak. A szervezett bűnözést és a korrupciót kutató Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) szerint az „azeri mosodának” elnevezett titkos alapot 2012 és 2014 között hozták létre: Az azeri mosodának nevezett, bonyolult pénzmosó rendszeren több mint 2,9 milliárd dollár folyt át két év alatt négy, az Egyesült Királyságban regisztrált fedőcég segítségével. A pénzt Azerbajdzsán kleptokrata elitje 2012 és 2014 között mosta át a cégek észtországi bankszámláin. A vállalatok valódi tulajdonosai ismeretlen offshore részvényesek mögött rejtőztek el.

A hírek szerint Magyarországra is jutott a korrupciós alapból, véletlenül éppen akkor, amikor a baltás gyilkos, Ramil Səfərov kiadatása volt terítéken Budapesten. Szijjártó Péter külügyminiszter már a kérdést is – vagyis lehet-e összefüggés a korrupció és a gyilkos kiadása között - sumákságnak nevezte. Azeri barátai – sokat tanulva a legközelebbi baráttól – természetesen Soros Györgyöt és az örményeket látják a korrupciós ügy kipattintása mögött. Szijjártó itt még nem tart, de hamarosan.

Oda viszont már eljutott a Fidesz, hogy európai parlamenti képviselői nemmel szavaztak az EP-ben arról az előterjesztésről, amely kötelezné az EU-t, hogy vizsgálja ki az azeri megvesztegetési kísérleteket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.