2017. szeptember 12., kedd

ORBÁNÉK ÚJABB TÁMADÁSA A FÜGGETLEN SAJTÓ ELLEN: AZ ADÓFIZETŐK PÉNZÉBŐL PRÓBÁLJÁK LEJÁRATNI AZ ÚJSÁGÍRÓKAT

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.09.11.


A Fidesz továbbra is nyomás alatt próbálja tartani a független sajtót. Ma derült ki, hogy Andy Vajna felvásárolta a Borsot. De ahol a pénzzel nem megy, ott előveszik a régi, komcsi módszereket, mint például a 888-nál is. 

Anno a kulákok, manapság „Soros György propagandistái” – a módszer ugyanaz. Az Origo nyuggerezése mellett a múlt hét legütősebb fideszes médiapróbálkozása az volt, hogy a 888 nevű, közpénzből finanszírozott propagandaoldal listázni kezdte a független újságírókat. A sajtóetikai szabályokat semmibe vevő cikk egy kiadós sorosozás érdekében listába szedte a külföldi lapoknak, hírügynökségeknek dolgozó magyar újságírókat. A koncepció a cikk szerint abból indult ki, hogy a nemzetközi médiában általában csak rosszat írnak Magyarországról, és „egy nagy médiabefolyással bíró hangos kisebbség mindent elkövet, hogy a nemzetközi közvélemény előtt lejárassa Magyarországot”. A 888.hu ezért feljogosítva érezte magát, hogy nevesítse és minősítse többek között a Politicónak, a Reutersnek, a Bloombergnek és a ZDF-nek dolgozó magyar újságírókat.

A „lap” ráadásul nem írt különösebb bizonyítékokat, egyszerűen olyanokat mutatott be, akik külföldi újságoknál dolgoznak. Vagyis semmilyen módon nem igazolta, hogy a listán szereplő újságírók és Soros György között bármilyen kapcsolat lenne.
Vagyis, megint egyszerű összeesküvés-elméletről van szó az egybites Fidesz-szavazó törzsközönségnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.