2017. szeptember 27., szerda

SIMICSKA KITALÁLTA, ORBÁN MŰKÖDTETI

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2017.09.27.


Följelenti a Fidesz-KDNP a Jobbikot, amiért utóbbi úgymond kicselezte a plakáttörvényt. Vona Gábor pártja azt a törvényt játszotta ki trükkösen, amely éppen ellenük, pontosabban Simicska Lajos és a Jobbik ellen íródott.

Ezt a törvényt azért fogadta el a parlament kormánypárti többsége, hogy Simicskának és az általa ekkor már favorizált Jobbiknak ne legyen jó.

A Jobbik nemrégiben 1100 plakáthelyet vásárolt Simicska Lajos cégétől, s ezzel megkerülte azt a szabályozást, hogy bérelt plakáthelyeken a kampányidőszakot leszámítva nem lehet nyilvános helyen pártprogramokat hirdetni.

Mostantól tehát a Jobbik nem bérel plakáthelyeket, hanem vásáról, a saját oszlopain pedig gyakorlatilag azt hirdet, amit akar. Most jelenleg a Ti dolgoztok, ők lopnak folytatását, Ők a félelem, mi a remény felirattal.

A Fidesz fel van háborodva, bírósággal fenyegetőzik. Pedig, ami most történik, azt ők maguk találták fel. Ők emelték, még sok évvel ezelőtt, rendszintűvé a törvények megkerülését, kicselezését. Simicska Lajos, Orbán Viktor kollégiumi szobatársa, üzleti partnere, minden titkának tudója találta ki a magyar maffiaállam koncepcióját. Ő rakta le az alapokat, ő magyarázta el a többieknek, hogy miként kell a pénzek eltüntetésére szakosodott rendszert működtetni. Emlékszünk még az „ősbűnre”, az államtól kapott Fidesz székház eladására – az ebből befolyt összegnek aztán szőrén-szálán nyoma veszett. Utoljára Orbán Viktor édesapjának bányáiba látták beáramlani.

Ez is a Fideszben fékezhetetlen agyvelejűnek nevezett Simicska Lajos ötlete volt, csakúgy, mint az, hogy mekkora üzlet lopott útlevéllel, köztartozásokkal terhelt cégeket vásárolni.

Ez volt a Kaya Ibrahim és Joszip Tot nevével elhíresült fantomcégek ügye. És amikor erre az újságírók rákérdeztek, Simicska Lajos a rendszerváltás utáni korszak talán legcinikusabb mondatával válaszolt: Mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.