2017. szeptember 29., péntek

TISZTESSÉGTELEN ORBÁNTÓL, HOGY NÉGYÉVENTE VÁLASZTÁSBA KÉNYSZERÍTI AZ ELLENZÉKET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.09.28.


Nem szép dolog Orbántól, hogy négyévente választásokat rendez, és arra kényszeríti az ellenzéket, hogy méresse meg magát, és az ellenzéknek meghagyott egyharmadnyi pénzen és mandátumon újraosztozkodjanak. A választás csak az ellenzéken belüli erőviszonyokat tisztázza, és annak megfelelően újraosztja köztük a meghagyott egyharmadnyi pénzt.

A kétharmad az Orbáné, efölött nincs mit vitatkozni, az be van betonozva, az változatlan. A négyévenkénti választások csak arról szólnak, hogy a hazaáruló kollaboránsok dolgozzanak meg a pénzükért, döntsék el, ki érdemel többet, illetve Orbán attól függően, hogy éppen a konszolidáció négy éve következik, vagy a diktatúra bekeményítése nagyobb felhatalmazás után kiált, Orbán a meghagyott egyharmadból is mennyit tud elcsípni tőlük. Játszik velük, mint a gyerekekkel.

Ez pedig nem szép dolog, mert négy év nyugalom után jön a stressz, a bizonytalanság. Négy évig érkezik menetrendszerűen az évi százmilliós Júdás-pénz, annak arányában, hogy a válastzáson milyen eredményt értek el az álellenzéki pártok egymás ellen. Négy év után pedig ezt meg kell védeni, vagy ha lehet, növelni kellene, de négy év alatt mindig jönnek újak, akik érzik a pénz szagát, és egyre több részre kell vágni az egyharmados tortát. Jön a civakodás, veszekedés, miközben azt a látszatot is kelteni, mintha Orbán leváltása lenne a cél.

Nem könnyű feladat, mert sok idegesség, bizonytalanság, kampányolni kell, pedig program sincs, a közvéleménynek nem lehet megmondani, hogy igazából miről van szó, ezért azok azt a hülyeséget akarják, hogy fogjanak össze azokkal, akik a valódi riválisaik. A választás ugyanis nem Orbán és köztük, hanem egymás közt van, mert Orbán mandátumai és pénze viszonylag biztos: kétharmadnál kevesebb nem lehet, legfeljebb arra kell vigyázni, hogy ne vigyen el a maradék egyharmadból se. Az igazi tét a kitartott prostituált ellenzéki pártok mandátumainak száma, ami alapján kiderül, mennyi lesz a pénz. Mennyi lesz a lé.

Sokkal jobb lenne, ha Orbán békén hagyná őket, és nem kényszerítene négyévenként senkit arra, hogy választásokon újra meg kelljen harcolnia a hazaárulók közötti pénzek újrafelosztásáról. Jelölje ki azt a néhány álellenzéki pártot, amelyek legitimálják neki a rendszert, legyen egy választás csak közöttük, Orbán ne avatkozzon ebbe bele, és ne vigyen el még az egyharmadnyi pénzükből is, és aztán maradjon ez az arány húsz évig. Majd húsz év után rendeznek egy újabb szavazást köztük, hátha változtak a viszonyok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.