2017. szeptember 24., vasárnap

ÜZENET A "NAGY MELLÉNYŰ" MAGYAR POLITIKUSOKNAK!

CIVILHETES NET
Szerző: Prof. Dr. Lakatos Gyula
2017.09.24.


Akinek ingje, vegye is magára, majd csendben gondolkozzon!

Ugye elhiszed nekem, kisfiam, hogy a ti tanult embereitek, akik a tudásukat is „buta parasztoktól lopták”, és lenézitek őket, közösségeink dolgos, alkotó személyiségeinek sokaságát, Ti akik ezerszer többel tartoztok az én népemnek, mint amivel bármelyik magyar tartozna nektek?

Fiam, te azt mondod nekem, hogy csakis a hozzátok hasonló, „tanult” emberek vitték előre az országunkat? "A paraszt, a munkás, az alkotó ember buta volt?

Akkor beszélgessünk, kisfiam.

Tudod, az a 'buta paraszt' állatot nevelt, tenyésztett és nemesített. Minden hazai tájegységnek megvolt a rá jellemző állatállománya, ami követte a helyi adottságokat, úgymint növényzet, csapadék, talajviszonyok és hőmérséklet. Ez így kimerít vagy kettő egyetemi diplomát! Érdekességként: a magyar tarka szarvasmarhának ötven éve még 12 tájfajtáját tartották nyilván, mára már csak magyar tarkát ismeri a szakirodalom.

Tehát amit ez a 'buta paraszt' több száz év szorgalmas nemesítő tevékenységével létrehozott, azt a te tanult embered felelőtlen összevissza keresztező tevékenységgel mára teljesen tönkretette!

Az a 'buta paraszt' ez mellett gabona és zöldségnövényt, továbbá gyümölcsöt termesztett, nemesített. Ezeket a gyümölcsöket például nem kellett permetezni és jól tárolhatók voltak, míg a mai okos professzorok által újított növények, úgynevezett növényvédelem nélkül nem hoznak termést, mert elviszik a betegségek, továbbá /gyümölcseik/ hűtőház nélkül szinte azonnal tönkremennek. Szóval a 'buta parasztnak' itt is kioszthatsz néhány egyetemi diplomát: növénytermesztő, növényorvos, nemesítő, kertész...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.