2017. szeptember 3., vasárnap

VÁRADI HALÁLÁVAL NÉMASÁGBA BORULT ALCSÚTDOBOZ

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Lázár Gergő
2017.09.03.


Három éve Váradi Andrást halálra gázolta egy osztrák-magyar állampolgár a helyi önkormányzati választások előestéjén. Mészáros Lőrinc máig egyik legkomolyabb politikai ellenfele azon az éjszakán épp plakátragasztásból tért haza, amikor eddig tisztázatlan körülmények között halálra gázolták. Ezzel Mészáros Lőrinc előtt megtisztult az út, mely az egykori gázszerelőt ma Magyarország egyik leggazdagabb emberévé tette. Az az éjszaka sorsdöntő volt, ugyanis ki tudja, hol tartana ma Mészáros Lőrinc, a kormány kedvenc oligarchája, ha nem történik az a tragikus baleset. Váradi volt talán az utolsó ott helyben, aki pontosan tiszában volt és fel is merte emelni hangját a Fidesz rablópolitikája ellen, nem tartva a lehetséges következményektől. Azon az éjszakán az ország nem csak egy apával, de egy emberek ezreit képviselő, bátor férfival lett szegényebb.

Váradi András halála a mai napig rejtély, ugyanis sem a magyar hatóságok, sem a hazai bíróságok nem feszítették meg magukat, hogy fény derüljön az igazságra. Hogy az ok csak szimpla nemtörődömség, vagy érdekek mentén meghozott döntések sorozata, azt döntse el mindenki saját megítélése szerint. Az tény, hogy a teljes országot sokkoló tragédia máig kérdések tucatjait veti fel, melyekre a magyar hatóságok nem tudnak és nem is akarnak válaszokat találni. Részükről ugyanis az ügy lezárt. Egy családapa meghalt, baleset történt, kész, ennyi.

Váradi András, az ország igazmondó juhásza volt az, aki nem maradt csendben az akkor még csak terjeszkedni kezdő Mészáros Lőrinccel szemben. Bátor volt, nem félt a következményektől, úgy érezte, nincs már mit veszítenie. Mészáros Lőrinc ugyanis addigra megfosztotta mindentől, ami számára fontos volt. Nem kussolt, nem törődött bele abba, amibe az emberek ezrei, tízezrei. Nem legyintett Mészáros Lőrinc újabb földrablására, törvényellenes cselekedetére. Kimondta azt, amit magyarok ezrei, tízezrei gondolnak országszerte. Nem csak saját magáért tette, amit tett, nem csak önmagáért szólalt fel, értünk is tenni akart.

A hatóságok nem láttak semmi gyanúsat az eset kapcsán, egyszerű balesetnek állították be az ügyet, nem törődve az ügy hiányosságaival, az egymásnak ellentmondó szakértői jelentésekkel. Ahogy Welsz Tamás halála sem volt gyanús, úgy Váradi Andrásé sem. Nem városi legendákról van itt szó, hanem megválaszolatlan kérdések tucatjairól...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.