2017. szeptember 25., hétfő

VONJÁK MEG MAGYARORSZÁGTÓL AZ UNIÓS FORRÁSOKAT, HA TÖRVÉNYT SZEG - KÜLFÖLDI LAPOK

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió / Csernyánszky Judit
2017.09.25.


Orbán inkvizícióval vádolta meg az Európai Uniót, miután utóbbi bünteti Magyarországot és Lengyelországot a közös migrációs politika ellenzése miatt – foglalja össze a magyar miniszterelnök varsói látogatását a Financial Times, amely úgy értékeli: ez a téma mérgezi a legjobban az Unión belüli megosztottság okán kialakult keleti-nyugati viszonyt.

Orbán mondatai közül kiemelte, miután mi – mármint a magyarok és lengyelek, elfogadjuk, hogy egyesek a bevándorlók országává akarnak válni, akkor ők is fogadják el, hogy mi viszont nem akarunk azok lenni. Nem akarunk kevert populációt, és ezt tartsák tiszteletben Nyugaton – fogalmazott a magyar kormányfő. Másrészről szerinte az inkvizíció, ha az Unió a lengyel jogállamot bírálja (utalva itt az igazságügyi reformnak nevezett lengyel kormányzati kontrollra). Mindkét kormányfő kritizálta Emmanuel Macronnak a francia munkások érdekeit védő és külföldi munkások foglalkoztatását szigorító intézkedését alig burkolt protekcionizmusnak minősítve, amiből csak Franciaországnak származik előnye. 

A Wiener Zietung is erről ír, de címében azt emeli ki, hogy veszélyben van a kereszténység Orbán szerint az európai „bevándorlóországokban” – mintegy legitimálva az orbáni szóhasználatot. 

A Financial Timesnak vágott vissza a magyar kormány védelmében az amerikai, szélsőjobbosnak tekinthető Breibart News, amely szerint a lazac rózsaszín újság a londoni City és a bankárok nem hivatalos lapja és az Unió szócsöve. S képes azt állítani, hogy nincs Soros terv, amely alapján menekülteket küldenének Európába. Idézi Kovács Zoltán kormányszóvivőt, aki szerint zseniálisan fogalmazott Orbán Viktor, amikor Sorost idézve ennek épp az ellenkezőjét igazolta, miszerint igenis, van Soros-terv. Tegyük hozzá, mindkét újság ugyanarra a Soros véleménycikkre alapozza az egymásnak homlokegyenest ellentmondó következtetést...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.