2017. október 3., kedd

A BOTKA-SZTORI A LÁTLELET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2017.10.03.


A látlelet egy önmagát túlélt, de halott pártról szól, amelynek teste a halál után is mutat még életjeleket: nő a körme, a haja, vizelete van, de az élet már eltávozott belőle. Botka egy halott test szüleménye, egy óriáscsecsemő, aki magába sűrítette a már elhunyt párt összes betegségét, rossz tulajdonságát. Még a kivégzése is úgy történt, ahogy az ebben a pártban lenni szokott. A már halott halott párt egy izomgörccsel megölte saját csecsemőjét is.

Az MSZP olyan, mint Norman Bates halott anyja a Psycho című filmben, és a párt egyes emberei olyanok, mint Bates, aki a halott anyja ruhájába öltözik, és az anyjának képzeli magát. De csak gyilkolni tudnak, megölni mindent, ami valaha értéknek számított, míg a párt élt. A legszörnyűbb az, hogy a párt ifjabb generációja már csak a betegséget ismeri, amely ezt a pártot megölte, és az MSZP-t saját halálos betegségével azonosítja.

Ez az a párt, amely az alkotmányos rend megdöntése, a NER létrejötte után is lopásra, az egymással való mutyizásra használta azt a kevés helyet is, amit megtartott. Ez az a párt, amely az Európai Unió mellett elkötelezett, de amelynek az EU annyit jelentett, hogy saját gyerekeiket kiküldjék egymás mellé brüsszeli állásokba sajtósnak, tanácsadónak, belőlük a semmirekellő hasonmásukat előállítva, csak európai tapasztalattal, nyelvtudással, gőggel.

Ez az a párt, amely feladta az elveit, amelyeket el is felejtett azóta, amely eladta magát a Fidesznek, Orbánnak. Ez az a párt, amelynek tényleges irányítói Orbán által zsarolhatók, s ez a párt az, amely ezeknek a zsarolható embereknek a játékszere. Ez az a párt, amelyben igazi demokrata nem nevelkedett, amelyben okos embert nem képeztek, csak olyanokat, akik jól szocializálódtak először a horngyulás mentalitásba, aztán a gengszterségbe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.