2017. október 28., szombat

A "LÁB AZ AJTÓBAN" TECHNIKA A SZEXUÁLIS ZAKLATÓK EGYIK FŐ FEGYVERE

24.HU
Szerző: SEREG TÍMEA
2017.10.28.


Hol kezdődik a szexuális zaklatás? Mik az egyértelmű jelei annak, ha egy férfi nem tisztességesen közeledik a nőhöz, hanem uralni, használni akarja a saját kénye kedvére? Hogyan lehet elkerülni, hogy végig kelljen nézni, ahogyan kéretlenül maszturbálni kezd a kocsiban vagy odanyomja a nő kezét a farkához?

Harvey Weinstein botrányától hangos a hazai és a nemzetközi sajtó, előbbit tetézi Marton László ügye, akit több nő is szexuális zaklatással vádol. Nyilvánvaló, hogy ha igazak a vádak, akkor a zaklatási ügyek évtizedeken keresztül történtek, anélkül, hogy bárki, akinek jogában állt volna, akkor és azonnal jelentette volna a hatóságoknak. Egyértelmű, hogy a hatalmon lévő emberekkel nem ennyire egyszerű a helyzet, de eltekintve a két névtől, szexuális zaklatások voltak, vannak és lesznek, sajnos. Elejét lehet venni azzal, ha az áldozatok tisztában vannak, hogy mi történhet: a manipulátorok viselkedése már az ismerkedés elején leleplezi őket, stratégiákat vetnek be, hogy megszerezzék a kiszemeltet.

Pszichológiai elemzések sora készült el, amíg az alábbi hat pontos listát összeállították és közzétették a Psychology Today-en. Leginkább az áldozatokkal való interjúk, anamnézisfelvételek vezettek el odáig, hogy ki lehet jelenteni, a szexuális ragadozók elárulják magukat a viselkedésükkel. Még az elején...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.