2017. október 16., hétfő

A MAI MAGYARORSZÁG 3 LEGNAGYOBB PROBLÉMÁJA

MOPHEUSZ BLOG
Szerző: Morpheus
2017.10.14.


...Arról, hogy mi ma Magyarország három legnagyobb problémája? Szerintünk egyértelmű a válasz:

1.) Korrupció és oligarcha rendszer. Tönkreteszi erőforrásainkat, társadalmi igazságtalanságot teremt, eltékozolja javainkat, devalválja értékrendünket és a régió legutolsó helyére penderíti országunkat a hihetetlen méretű korrupció illetve a legfelső körök által élvezett pozitív megkülönböztetés (igazságtalan "verseny-előny") szinte minden területen. Sajnos nagyon durva az, ami folyik és egyre nehezebben intézhető el olyan lózungokkal, mint " ... a másik oldalon is loptak", vagy "így legalább magyar kezekbe kerül, amit eltesznek" ... stb.

2.) Második helyre kerül a hűbéri alapon működő, befektetés-, és vállalkozás ellenes gazdaságpolitika illetve pénzügyi szabályozás. Sajnos manapság sem a vállalkozni akarók, sem a kintről érkező befektetők, sem az európai béreket akaró (vagy legalább azt megközelítő fizetésre vágyó) dolgozók nem szeretnek Magyarországon belefogni semmibe, mert az egész gazdasági környezet, pályázati rendszer, törvényi háttér ... stb erős "ellenszelet" biztosít mindenkinek. Ezért megy el a többség és ezért nem jönnek komolyabb számban befektetők sem.

3.) Egészségügy. Egy szó, melyet úgy kerül minden politikai rendszer, mint ördög a tömjénfüstöt. De mondhatnám harmadik helyen az oktatást is, csak éppen az még nem égett úgy a körmünkre, mint kórházaink állapota, a rossz felszereltség (és műszerezettség), az alacsony bérek, a hosszú várólisták és a durva orvoshiány. Az oktatás jelenlegi helyzetének - a megkötött kezű tanároknak, az értelmetlen oktatási törvényeknek, a közismereti tárgyakat visszaszorító döntéseknek, egyetem bezárásnak - a káros hatásai később fognak megjelenni. Az egészségügy viszont már most tarthatatlan és katasztrofális állapotban van. A legnagyobb baj az, hogy a terület minden problémája folyamatosan a szőnyeg alá van söpörve. Pedig elkerülhetetlen egyszer majd az egész kártyavár bedőlése. Eddig is csak azért nem következett be, mert az egészségügyben dolgozók a végsőkig kitartanak. De nem tudni meddig...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.