2017. október 2., hétfő

A "SOROS-TERV" IZGATJA A KÜLFÖLDI LAPOKAT IS

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: CSERNYÁNSZKY JUDIT
2017.10.02. 


A menekültválság magyar kezelését kritika érte Franciaország és Németország részéről is, aminek kapcsán felmerült, osztja-e egyáltalán Magyarország az uniós értékrendet – tette fel a kérdést a Quatarban alapított az Al Jazeera tv Szijjártó Péternek, aki igazságtalannak tekinti a kritikát. Szerinte a politikusok erőszakolják meg az uniós törvényeket és értékeket.

Ezenkívül a külügyminiszter megismételte, hogy Európa biztonságát veszélyeztetik a menekültek. S azzal próbálta meggyőzni a nézőket, hogy senki nem akar olyan menekülteket az országában, akik elfoglalják a köztereket, vasútállomásokat vagy a kerítésen át köveket dobálnak. Nem mondja azt, hogy a törvényeket megszegve az Európát elárasztott másfél millió menekült mind terrorista lenne, de 2015 óta van Európa nagy biztonsági kockázatnak kitéve. Az Európai Bíróság döntését felháborítónak és felelőtlennek tartja. Magyarország betartja a törvényeket és továbbra is tagja marad az EU-nak – erősítette meg.

Szijjártó elutasította Emmanuel Macronnak az Unión belül remélt irányító szerepkörét, mondván, a németek és a Visegrádi Négyek között 55-ször nagyobb a kereskedelmi forgalom, mint a franciákkal – ezt emelte ki az Al Jazeera tv-nek adott interjúból a brit Express újság. A magyarázat világos: Macron támogatja azt az uniós bizottsági igyekezetet, miszerint vonják meg Magyarországtól és Szlovákiától is az uniós forrásokat, amiért nem teljesíti a kvótakövetelményeket. A V4-ek német ipar hátországa és az uniós gazdaság gerince –fogalmazott a magyar külügyminiszter.

A Soros-tervre vonatkozó, a múlt héten indított nemzeti konzultációról a BBC helyszíni riportban számolt be, bejátszva a tv-s hirdetéseket is. Kovács Zoltán kormányszóvivő nem cáfolta, sőt megerősítette, hogy létezik a Soros-terv, hisz arról Soros saját szavai árulkodnak. Goran Buldiovski, a Soros Nyitott Társadalom Alapítványának európai igazgatója viszont cáfolta a magyar kormány állításait. „Nem a válaszunk arra, hogy mi hoznánk Európába a menekülteket és bátorítanánk őket.” Az igaz, hogy civil szervezeteink segítenek nekik abban, hogy emberhez méltó bánásmódban részesüljenek, és ne nélkülözzenek. Nick Thorpe Őcsénybe is ellátogatott, ahol a megszólaltatottak azt mondják, azért félnek, mert minden médiából azt hallják, hogy a menekülteknek közük van a terroristákhoz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.