2017. október 16., hétfő

A TAKNYON-VÉREN CSÚSZÁSTÓL NÉHÁNY HÓNAP ALATT ELJUTOTTUNK A LIKVIDÁLÁSIG

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY  BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2017.10.15.


Kevés az orvos Magyarországon, ezt már tudjuk. A lélek és az elme sérüléseivel foglalkozó szakember pláne kevés. Egyre inkább az az érzésem, hogy a mindenféle frusztrációval küzdő emberek – ahelyett, hogy kezeltetnék magukat – nekiláttak terjeszteni az agybajukat.

Az a görcsös rettegés mindentől, ami számukra szokatlan, idegen, érthetetlen, egészen elképesztő. Mindegy, hogy egy színesre festett óvodai kerítésről, egy sötétebb bőrszínű emberről, egy meleg párról, vagy egy más politikai nézeteket valló emberről van szó, egyre veszettebb indulat bugyog fel szerencsétlenekből.

A nagyobbik baj, hogy publikálnak – akár tudnak írni, akár nem – és úgy tűnik, egymást hergelik a szerkesztőségekben. Szinte mindegy, melyik konzervatív, polgári, keresztény portált olvasom (mármint ők nevezik így magukat, többnyire tévesen, de most ez illeszkedik a NER rendszerébe, praktikusan ezzel lehet jó sok pénzt szerezni), mindenhol napi téma a gyűlöletkeltés.

Lépésről lépésre építgetik az össznépi okádást. Mostanra sikerült olyan szintre süllyedni némelyik igehirdetőnek, hogy a frász tör ki, ha végigolvasok egy ilyen irományt. A gyűlölködés-uszítás-frusztrált óbégatás témakörében is mérföldkőnek érzem a Magyar Idők nevű portálon megjelent írást. Hosszan töprengtem, hogy tegyek-e be linket, pedig ez többnyire nem kérdés, hiszen úgy gondoljuk – mi, rohadtmocskos libsik -, hogy az olvasónak minden joga megvan, hogy maga is olvassa és a saját szempontjai szerint értékelje azt a témát, amiről éppen szó van.

Most nem volt annyira egyértelmű, de végül úgy döntöttem, mégis berakom. Akkor is, ha hányok tőle. És nem azért, hogy reklámot csináljak a dolognak, hanem azért, mert fontos látni, merre halad a kormánypropaganda. Mert már nem csupán szánalmas, hanem veszélyes is az irány. És nagyon, de nagyon beteg.

Nem arról van szó, hogy ne lenne joga bárkinek véleményt alkotni és azt leírni. Akkor is joga van ehhez, ha mások mást gondolnak ugyanazokról a dolgokról. De összehordani egy csomó hazugságot, általánosítani és főleg teljes embercsoportok ellen uszítani, senkinek nincs joga...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.