2017. október 13., péntek

A VÁLASZTÁS UTÁN VÉGE AZ ALDINAK MEG A SPARNAK?

KAPITALIZMUS BLOG
Szerző: neocohn
2017.10.13.


Ha egy “bulvárkacsát” annyira erőtlenül cáfolnak, mint ahogyan Szatmáry Kristóf cáfolta, hogy elüldöznék innen a külföldi élelmiszer-kereskedelmi üzletláncokat, akkor érdemes nagyon odafigyelni, mert ez így semmit nem jelent, sőt.

Miután a Magyar Nemzet több forrásra is hivatkozva megírta, hogy “a 2018-as választások után kerülhet sor Orbán Viktor Nagy Tervének befejezésére, és a kormány az élelmiszer-kereskedelemben is döntően magyar tulajdonosokat hoz helyzetbe”, a Miniszterelnökség kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztosa a Magyar Idők c. lapnak a már említett “bulvárkacsának” minősítette az információt, és szó szerint azt mondta:
"a kormány továbbra is elkötelezett amellett, hogy a nemzetgazdaságban a hazai tulajdonú kisvállalkozások versenyképessége erősödjön a nagy iparági szereplőkkel szemben, és az a kívánatos, hogy a kereskedelemben minél nagyobb hányad legyen magyar tulajdonban. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy bárkit el akarnánk, egyáltalán el tudnánk üldözni az országból."
Tehát egyrészt az Orbán-terv áll, másrészt senkit nem fognak elüldözni? Persze, hogy nem, az ellehetetlenítés különféle módozatainak csak erős leegyszerűsítése az elüldözés. A Nagy Terv ismert, azt a Magyar Nemzet is felidézi, Orbán maga mondta el tavaly egy lengyelországi gazdasági fórumon:
"Négy olyan terület létezik, ahol muszáj elérni, hogy a hazai tőke a nemzetközi fölé nőjön. Ezek a média, a bankok, az energia és a kiskereskedelmi hálózat. Hárommal megvagyunk, a negyedikbe beletörött a fogunk. Kénytelenek vagyunk ezért új ötleteken dolgozni. Sajnos a kereskedelmi hálózatok furfangosabbak nálunk. Még néhány év, és ezt a célt is teljesítjük."
Na ez a néhány év rövidül most le a jövő évi választás utáni időszakra, ha hinni lehet a lap azon informátorának, aki szerint “már érkeztek komoly jelzések a tulajdonosok felé, hogy gondolkodjanak el: jobb időben eladni az érdekeltségeiket, ha megkeresik őket.” Lófej még nincs az ágyakban, de egyszer még az az idő is eljöhet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.