2017. október 24., kedd

BARTUS LÁSZLÓ: AZ ELLENZÉK JÓL LETUDTA OKTÓBER 23-ÁT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: NÉPSZAVA
2017.10.24.


Nem is volt különösebb ötletük, hogy mit mondjanak, ki mondja, ennek az október 23-nak még annyi üzenete sem volt az ellenzék számára, mint az eddigieknek. Mert korábban volt legalább valami aktuális ügy, ami kivitt embereket. Még szerencse, hogy a meteorológiai szolgálat becsapta őket, mert a levegőben semmiféle érdeklődés nem volt. Az nem jutott eszükbe, hogy ha valódi veszély lenne, akkor Orbán is lemondaná. Hülyét csinált belőlük.

Korábban sem ezek a pártok, hanem mindig civilek szerveztek nagyobb megmozdulásokat, egyes esetekben még az is kérdés volt, hogy pártpolitikus megjelenhet-e a tömegben. Az ellenzéki pártoknak soha nem volt sem igazi mondanivalójuk, sem arra érdemes vezetőjük, sem elég támogatójuk, hogy komolyan vehető nagygyűlést hozzanak létre.

Erejük csak arra volt, hogy kinyírjanak minden civil mozgalmat, vagy pedig a civilek vezetői lettek árulók, és a pénz a pártpolitikába vonzotta őket is. Ne mondjunk neveket, tudhatja mindenki. Most is egy civil szerveződés lett volna a házigazda, de olyan civil szerveződés, amely a pártokra és a pártok hazug választási részvételére építette volna a “tömeggyűlést”, ezért ez volt minden eddiginél érdektelenebb készülődés.

Az mindent elmond e pártok pénzért való vetekedéséről, hogy még egy közös gyűlésre sem nagyon akartak összeállni, de attól is joggal tartottak, hogy nem lesz elég ember. Így nem lehet lehazudni, hogy mennyire utálják őket, még azok is, akik nem látva más lehetőséget, esetleg elmennek a csaló, az Orbánt csak bebetonozó választásra, rájuk szavazni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.