2017. október 2., hétfő

BOTKÁT FELFALTÁK A DISZNÓK, MI PEDIG TÁVOLRÓL NÉZTÜK, NEHOGY SÁROSAK LEGYÜNK

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.10.02.


Botka László vereségéért leginkább Botka László a felelős, ezt nem kell magyarázni. Legfőképp ő bukott el, és a stábja. A probléma az, hogy alakulhatott volna másként, de nem alakult. Alakulhatott volna másként, ha kap támogatást bárhonnan is, de nem kapott. Nem kapott a médiából, nem kapott a pártjából, nem kapott az értelmiségtől. A társadalomtól kapott tavasszal, amikor ő és a pártja elindult felfelé. Aztán megették szép lassan a disznók. Fideszes disznók, MSZP-s disznók, DK-s disznók, szerencselovag disznók és mindenféle disznók felfalták.

Úgy tűnik, a mi generációnk szeret kussolni. Kussolva néztük végig, nézték végig generációnk liberális tagjai, ahogy felfalják Bajnait, kussolva nézték végig generációnk balos tagjai, ahogy felfalják Botkát. Kussolva néztük végig, ahogy 2013-ban visszatért Gyurcsány Ferenc, miközben pontosan tudtuk, hogy 40 alatti tömegek nem fognak elmenni miatta szavazni. Aztán leginkább mi sem mentünk el szavazni 2014-ben, vagy nem szavaztunk le a kormányváltásra, mert Gyurcsány Ferenc (és persze néhányan mégis).

Ez generációs átok, aminek megvan az oka, nyilván. Bizalmatlanság és az a tudat, hogy ha beszállunk a politikába, megégünk, hogy sokkal fontosabb a saját identitásunk védelme, mint a haza ügye.

Nehogy még olyant támogassunk, aki lehet hogy ciki. Aztán, hát, ettől lesz az a valaki ciki, hogy senki sem áll ki érte, és felfalják a disznók.

Csak van egy kis gond ezzel, hogy ma a politika arra épül, hogy mindenki ciki legyen, és hogy ne legyen senki támogatható. Nincsenek tökéletes jelöltek, mi mégis őket keressük, hogy megőrizzük identitásunkat, mint a kis 14 éves gyerek, aki elképzelt popsztárokba szerelmes ahelyett, hogy az osztálytársai között találná meg a szerelmet. Az ugyanolyan esendő, olykor béna emberek között, mint ő maga...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.