2017. október 1., vasárnap

COMMUNICATION BREAKDOWN

HUPPA BLOG
Szerző: SZELE TAMÁS
2017.10.01.


Hát kérem, a kommunikációról már a régi görögök is tudták… mit is? Körülbelül mindent, amit ma tudunk és némely egyebeket is, mivel mára csak gyorsabb lett, de alapvetően nem változott: most is információk megosztásáról szól két vagy több ember között. A kormánykommunikáció meg ugyanez kéne legyen kevés és sok ember között.

Na, ez nem megy.

Még 2010-ben volt egy olyan divatos baloldali szlogen, miszerint „a Fidesz a kiváló kommunikációjával győzött”, ők „folyamatosan jelen voltak az interneten”, és ezt a mítoszt csak erősítette az a 2006-os tapasztalat, hogy a polgári körök csodafegyvernek tekintették a mobiltelefont, SMS-ben szervezték, listák alapján a demonstrációkat (a listákat mindig imádta a Fidesz), az ember szinte látta maga előtt a szegény baloldali politikusokat, amint orcájuk verejtékével munkálkodnak az Élet sűrűjében, míg a fideszes technokraták két egérkattintással mossák őket le a Történelem színpadáról.

Na, erről derült ki azóta többször is, hogy mese habbal, szánalmas mentegetőzés a választási vereség miatt. A honi baloldal különben is zseniális a mentegetőzésben és a bűnöstalálásban, választások után, ha egy voksolást elbuknak, arról kivétel nélkül mindig más tehet, ők soha. Ilyen ország ez a Hunnia, mindig jön egy jéghegy, kérem, itt nem lehet hajózni.

De most nem is erről lesz szó, hanem a kormány kommunikációjáról. Ami, ha egyenként nézzük a híreket, hol erőt sugall, hol magabiztosságot. Ha meg egybevesszük őket, átfogó képet szeretnénk kapni, őrült kapkodást látunk, önellentmondások tömegét.

Viszont minden állítás magabiztos.

Ugye, tegnapi a hír, miszerint Magyar Bálint előadását Kaliforniában, a Berkeley Egyetemen megzavarta egy magyar diplomata. Illetve magát az előadást nem, csak az utána következő hozzászólásokat: felállt, bemutatkozott Danku Attila néven, jelezte, hogy a Los Angeles-i konzulátusról jött, hatszáz kilométert utazott, hogy megszólalhasson – aztán a telefonjáról nekiállt felolvasni egy hosszas rágalomáradatot, melyet nincs sok értelme részletezni. Válaszra nem hagyott időt, mikor félbeszakították, folytatta a mondókáját, meg kellett vonni tőle a szót.

Hát, első körben azt mondanám, ez nem diplomáciai módszer, hanem trollkodás. Verbális trollkodás. A telefonról felolvasással semmi baj, magam is megtettem már, van olyan jó, mint papírból beszélni: csak hát Danku urat senki sem hívta meg előadás tartása céljából, ő maximum hozzászólhatott volna. Így viszont ő nem mondott semmit (nekünk, hiszen unásig ismerjük a valamikori SZDSZ-t gyalázó kormányhalandzsát), viszont más nem kérdezhetett, Magyar Bálintnak nem volt ideje válaszolni, ellenben a magyar kormány álláspontja sem lett népszerűbb, hiszen ez a szájmenés inkább ellenszenvet váltott ki a hallgatóságból. Sportnyelven szólva, majd a videobíró eldönti, ez öngól volt-e vagy null-null.

De győzelem semmiképp sem volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.