2017. október 1., vasárnap

PEDIG NAGYON RÁ FOGUNK B@SZNI MIND

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2017.10.01.


...Te, aki tegnap miniszterelnökként a gyűlölet mellet foglaltál állást, te aki nyíltan uszítasz más kultúrájú, bőrszínű emberek ellen, idejössz, exportálod a megosztó, árokásó, kétszínű agresszivitás politikáját, mintha semmi következménye nem lenne annak, amit beszélsz.

Miféle kereszténység ez a tietek, amelyik bőrszín, vallás, nemzetiség alapján válogat és tesz különbséget ember és ember között?

Milyen keresztény gyökerekről van joga egyáltalán pofázni egy olyan politikusnak, aki a főjótékonykodó bálvány szerepében tetszeleg, miközben puskaporos hordóra ültette a nagyfene anyaországot?

Mikor lesz már egy olyan tökös határon túli politikus, elöljáró, egyházi ember, kisebbségi vezető, aki világossá teszi, hogy köszönjük, nem kérünk az anyaországi kormányzati politizálásból?

Ki fogja kimondani még mielőtt nem túl késő, hogy nekünk ez a fajta nyílt uszítás és gyűlölködés a sírunkat ássa ebben az erős nemzetállamok által sűrűn borított Kárpát-medencében, mert ránk fröcsög, ránk hullik vissza minden cseppje?

Ki lesz az a felelős határon túli politikus, aki nem fog megelégedni azzal, hogy Orbán Viktor alattvalójaként hálálkodik az odavetett koncokért, hanem szóvá teszi, hogy a rohadt kisebbségi lét és kisebbségi politizálás nem összeegyeztethető azzal az etno-nacionalista mocskolódással, amibe újabban már az is belefér, hogy Magyarország miniszterelnöke a nyíltszíni, rasszista agressziót támogatja?

Ki fogja magára vállalni annak ódiumát, hogy nem hülyíti tovább a híveit, szembenéz azzal a veszéllyel, amit az Orbán-féle (nemzet)politizálás jelent, és kimondja: nekünk Európa a jövőnk, a sokszínű, toleráns Európa, ahol nem egymás torkának ugorva, hanem egymás mellett élünk békében?

Ki mondja ki, hogy nagyfene erős nemzeti büszkeségünkben már fel sem tűnik, hogy egymást verjük agyon, amihez a repedt tudatú, küldetéstudatos főkeresztény a kezét dörzsölgetve szurkol, majd beül a templompadba ájtatoskodni, és ez baromira nincs rendben van így?

Aki nem szeretne másodrangú polgár lenni a saját hazájában, aki úgy véli, hogy egy ország akkor lehet igazán erős, ha közösségei is azok (ez elhangzott tegnap erdélyi vezetők szájából), annak látnia kell, hová fajult az Orbán-rezsim és semmilyen közösséget nem vállalhat vele. És nem hiheti el a hazugságait sem, miszerint a növekedés, a gyarapodás a térnyerés, a felemelt fej, és a nemzeti büszkeség korszaka következik.

Nemzeti szégyen ez az ember, és mindenki, aki parolázik vele, hálálkodik neki, és nem teszi világossá, hogy az erőszak maga alá temet mindenkit, és nagyon rá fogunk baszni. Mind. Határon innen és túl.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.