2017. október 19., csütörtök

ELSŐ ALKALOMMAL ÜLT LE VACSORÁZNI JUNCKER A V4-EK MINISZTERELNÖKEIVEL - NEMZETKÖZI SAJTÓ

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió / CSERNYÁNSZKY JUDIT
2017.10.19.


Kiszivárgott információk szerint a Brexit-tárgyalások kimenetele mégsem lesz olyan kőkemény, mint amelyet most ígérnek az uniós vezetők, élükön Jean-Claude Junckerrel – írja a brit The Sun.

Miközben Angela Merkel is legutóbb úgy fogalmazott, hogy a tárgyalások az összeomlás szélén vannak, a napvilágot látott háttérinfók szerint a német kancellár csak blöffölt. Ő is a további szoros kereskedelmi kapcsolatok fenntartásában érdekelt. S ehhez még hozzájárult az is, hogy Boris Johnson a hétvégén találkozott Szijjártó Péterrel, s a magyar külügyminiszter elmondta, amit az uniós kollégáinak is, hogy átfogó szabadkereskedelmi megállapodást kell kötni az Uniónak Nagy- Britanniával, különben mindenki rosszul jár. Az uniós vezetők viszont egyelőre úgy gondolják, hogy amennyiben nem fizeti meg a kilépés árát és nem hajlandó a munkaerő-piacon rugalmasságot mutatni London, addig nem enyhülnek a kilépés feltételei. S ezen forgatókönyv esetén az igazi vesztes nem az Unió, hanem alapvetően a brit királyság lesz - számol be a The Sun.

A Szcientológia budapesti központjában történt rendőrségi razziáról számol be a Voice of America - számos egyéb hírportállal egyidőben. A Nemzeti Nyomozóiroda az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, személyes adatokkal való visszaélés egy egyéb bűncselekmény miatt indult nyomozás az egyház magyarországi székhelyén. A cikk azonban megjegyzi, hogy az egyházközösség nem kapott hivatalos státuszt az Orbán-kormánytól a 2012-ben elfogadott, jogvédők által azóta is vitatott vallási törvény szerint.

A Washington Post fontosnak tartotta, hogy beszámoljon az Wiesmeyer Emilnek szentelt emléktábla avatásról a Páva utcai Holokauszt központnál, ahol vezetője tartott ünnep megemlékezést, és amelyen részt vett a MAZSIHISZ elnöke is. Wiesmeyer nyomdája először Raoul Wallenberg munkáját segítette, neki 4000 útlevelet, személyi okmányt nyomtatott. Majd vállalva a felelősséget saját maga is segítette a zsidók menekítését, s további 20 ezer hivatalos iratot nyomtatott ki. A kijevi oktatási miniszter asszony hamis információk terjesztésével vádolta meg a Magyarországot – számol be a kisebbségi nyelvek közép és felsőfokú oktatását betiltó törvény újabb fejezetéről az Ukrán Központi Hírügynökség. A tárcavezető hozzátette, hogy tudja, választásokra készül a kormány, és azt is, hogy kárpátaljai szavazatokra van szüksége, de ez nem indok arra, hogy politikai ügyet csináljanak a törvényből. Szerinte a jogszabály megfelel az uniós gyakorlatnak is, mert számos európai országban hasonló törvény van érvényben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.