2017. október 3., kedd

HAJLÉKTALAN ÁLOM - BETONGYŰRŰBEN

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: ADORJÁN GYÖRGY
2017.10.03.


Tudtam, hogy nem kellene felébrednem. Jobb lett volna álmodni tovább, akár örökké. Kurvára lehűlt a levegő itt a Kőbányai úti felüljáró alatti betongyűrűben. Még jó, hogy a bangladesi menekülttől örökölt Bundeswehr hálózsákomban jól össze tudtam kuporogni. Értem én, hogy ez nem vasfüggöny, hanem határzár. Tudom én, hogy miként a la cart menekült sincs, úgy hajléktalan sem. A vezér is megmondta.

Szép lakásom lett. Egy majd’ harminc négyzetméteres garzon. Egyedüliként nekem bőven elég. Képzeld, ha négyen lennénk, az már százhúsz négyzetméter lenne. Micsoda luxus! Itt már nem didergek hajnalonként, jó meleg van. Rendes kajám is van, valaki hozta. Fokhagyma leves – a kedvencem –, meg rizses hús céklával, hozzá friss, foszlós, illatos kenyér. Szóval, el vagyok itt, lassan berendezkedem. Nemsokára választás lesz. Nekem megvannak már a jelöltjeim.

Köztársasági elnöknek – mert tudod, újra köztársaság leszünk, nem népi ugyan, hanem csak demokratikus – én Iványi Gábort választom majd. Miniszterelnöknek meg Dobrev Klárát. Előtted vannak? Látod az arcukat is? Mennyire mások, mint a mostaniak! Figyeld csak, vedd szemügyre őket! Főleg a tekintetüket nézd, akkor látod a lelküket is. Érzed a különbséget? Ők majd tudni fogják, hogy vezetőknek szakembereket kell választani, maguk mellé venni. A hozzájuk hasonlókat, és akkor végre minden jóra fordul idebent és odakint is. Vágod?

Gyógyvíz-ország leszünk. Gazdagok és híresek. Özönlik ide a nép a világ minden tájáról. Bevándorlók, akik gyógyulni jönnek, menekülnek a betegség elől. Mi meg kiszolgáljuk itt őket mindennel. Az egészségügy, az oktatás, a mezőgazdaság, a kultúra és a tudomány mind a hévizeink áldását fogják nem csak élvezni, de szolgálni is. Dől a pénz majd minden magyarnak. Lehagyjuk az egy főre eső GDP tekintetében az egész világot, mert végre azt fogjuk kihasználni, amink van, és nem arra akarunk támaszkodni, amink nincs.

A széthúzásnak és a megosztottság miatti gyűlölködésnek egyszer s mindenkorra vége lesz. Gyógyvízgazdaság és gyógyvízpolitika mindenütt, amerre csak nézel. Közös nevezőn kormánypárt és ellenzéke – gyógyvizes minden kommunikáció. Hévízzel fűtünk és általa termelt árammal világítunk, abban fürdünk és gyógyulunk. Gyógyvízzel főzünk, és azt isszuk, dőzsölve a választékban. Egészségesek leszünk és gyógyultak mindannyian. Gyermekeink és unokáink többé már nem fognak szenvedni semmiben sem hiányt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.