2017. október 3., kedd

KETTESKE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2017.10.02.


...Miről beszél ez az ember? Már egy ideje – Kárpátalja kivételével – olyan országokba önti a közpénzt, mely országok sokkal nagyobb ütemben fejlődnek Magyarországnál és már régen lehagytak minket. Igen, Románia is. Mégis, mit gondol a kedves, egyszerű gondolkodású hívő? A román kormány és a román hatóságok miért tűrik el azt a folyamatos provokációt, amit Orbánék előadnak abban az országban? Bizony, az innen oda öntött milliárdok a román gazdaságot erősítik.

Gyakorlatilag Orbán egy jóval nagyobb és már gazdaságilag is jobban teljesítő országban adja elő a gazdag amerikai nagybácsit. A mi bőrünkre. A mi pénzünkből. A saját hatalmának megtartása érdekében.

Ez idáig még belefér, bármelyik erkölcstelen politikai élősködő ezt csinálná a helyében. Ha egyszer egy egész országot hülyének lehet nézni és ki lehet használni, miért is ne tenné?

Arra biztatta az egyetem tanárait, hogy neveljenek bátor, felkészült, és tettre kész erdélyi fiatalságot, olyan nemzedéket, amelyben lesz elég életerő, kurázsi, és nagyra törés, hogy hozzá illő, és a magyarok múltjához méltó jövőt válasszon és fel is építse azt. »Mi úgy hisszük, hogy önök fogják ismét naggyá tenni Magyarországot«.
Én meg úgy hiszem, hogy a miniszterek elnökének állapota súlyosbodik és merem állítani, hogy amennyiben lehetősége lenne – elég pénz, paripa, fegyver – nem elégedne meg azzal, hogy egy csomó testőr gyűrűjében zsebre tett kézzel hülyeségeket beszéljen. Valaki azért szólhatna neki, hogy az erdélyi fiatalság Romániát fogja erősíteni. Magyarországot legfeljebb akkor, ha ide költöznek. Márpedig ma már nem jellemző, hogy egy erdélyi fiatal ide cuccoljon. Ha már megy, a rothadó nyugatra megy, nem Jászárokszállásra. Magyarországra főleg azok jönnek, akiknek a Fidesz karriert ajánl a politika színpadán. Az pedig nem az ország fejlődését segíti elő, kizárólag a felkapaszkodó ifjonc (vagy vénenc, ha Tőkés Lászlóra gondolok) anyagi gyarapodását.

Ismételjük: Erdély Romániában van. Románia egy másik ország. Ettől még az erdélyi magyarok magyarok, de akkor is magyarok maradnak, ha Orbán nem beszél eszeveszett hülyeségeket.

Végül – mert már így is hosszúra nyúltam – a kedvenc mondatunk szerkesztőségileg:

Orbán Viktor fontosnak tartotta, hogy a Partiumi Keresztény Egyetem nevében is szerepel a keresztény és a Partium szó.

Hátélleg. Sőt! Én meg fontosnak tartom, hogy a Partiumi Keresztény Egyetem nevében az egyetem szó is szerepel. Meg azt is, hogy Orbán Viktor nevében az Orbán és a Viktor név szerepel. Holott mennyivel jobban járnánk egy rövidebb névvel. Például: Ketteske!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.