2017. október 5., csütörtök

LENGYEL LÁSZLÓ: "NEKEM AZ A DOLGOM, HOGY LEGYEN ÁRNYÉKKORMÁNY"

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: hvg.hu
2017.10.05. 


A királycsinálóként emlegetett Lengyel László politológus fejében van egy név, aki Botka László lemondása után megmenthetné a helyzetet, de ezt szerinte nem Molnár Gyulával kell megbeszélnie. Nem Lattmann Tamás az. Interjú.



hvg.hu: Meddig maradhat fönn az MSZP?

Lengyel László: Hogy érti, hogy fönn?

hvg.hu: Meddig létezik még?

L.L.: Nem hiszek abban, hogy az MSZP eltűnik. A 7-800 ezres törzsszavazó tábora akkor is megmarad, ha cigánygyerekek potyognak az égből. A választók jelentős része nem tud arról, hogy léteznek más baloldali pártok, egy év eleji felmérés szerint csak a Fideszt, a Jobbikot és az MSZP-t ismerik. Óvatosan kezelném ezt. Az MSZP-nek akkor lesz problémája, ha átnevezik magát, mert akkor a szocialista szavazók nem tudják kitalálni, hogy ez egy baloldali párt. Akkor lenne igazán nagy fordulat, ha a polgármesterei kiszállnának. Mondjuk Botka László, Tóth József, Szitka Péter közli, hogy függetlenként indul, vagy valamelyikük csinál egy másik pártot. Egyik-másik még nyerhet is, de hosszú távon nem ez a jövő. Nem látom, hogy bárki új pártot akarna csinálni vagy csatlakozni egy másikhoz.

hvg.hu: Molnár Gyula információink szerint kedden választási pártról tárgyalt a Párbeszéddel, és arról, hogy Karácsony Gergely lehetne a közös miniszterelnök-jelölt.


L.L.: Ha Molnár Gyula ezt adja elő, lehet, hogy ezt fogják csinálni, ez egy választási lehetőség.

hvg.hu: De most mondta, ha átnevezik a pártot, a szavazói nem fognak ráismerni.


L.L.: Ez csak egy választási párt lenne, attól még az MSZP megmarad...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.