2017. október 17., kedd

MAFFIAMÓDSZERREL GYILKOLTÁK MEG AZ ÚJSÁGÍRÓNŐT, AKI LELEPLEZTE A KORMÁNYFŐ KORRUPT ÜGYEIT

GÉPNARANCS - GUMISZOBA BLOG
Szerző: GLOBOPORT
2017.10.17


A háromgyermekes családanya autóját felrobbantották Máltán, ahol miatta kellett előrehozott választásokat kiírni júniusban. Az 53 éves Daphne Caruana Galizia keresztes hadjáratot folytatott a korrupció ellen Máltán.

A Panama-papírok botránya napfényre hozta, hogy a máltai miniszterelnök neje és környezete is offshore számlákon rejtegetett jelentős összegeket a közép-amerikai országban. Miért kapott pénzt Michelle Muscat, Joseph Muscat kormányfő felesége? – kérdezte az oknyomozó újságírónő. És meg is adta a választ: Azerbajdzsán legnagyobb bankja kívánt letelepedni Máltán. A szükséges engedélyeket a kétes hírnevű bank ily módon intézte el. “Orbitális hazugság!” – állította a miniszterelnök és neje. Ennek ellenére előrehozott választásokra kényszerült a kormányfő. A súlyos korrupciós vádak ellenére nyert. Miért?

Mert Máltán fellendült a gazdaság és a növekvő életszínvonalat a lakosság nagy része a miniszterelnök ügyes politikájának tudta be. Az újságírónő azonban nem adta fel. Tovább folytatta keresztes hadjáratát immár a kormányfő kabinetfőnöke és a kormány energiaminisztere ellen. Utolsó írásában a miniszterelnök kabinetfőnökéről azt írta, hogy magas pozícióját egyéni gazdagodásra használta és használja fel. Aztán az újságírónő autója felrobbant. A kiégett autót a sztrádán találták meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.