2017. október 28., szombat

MÉRŐ LÁSZLÓ: ORBÁN VIKTOR PROVOKÁL, KERESI A BAJT, MAJD ELSZALAD ELŐLE

ZÁRÓJEL BLOG
Szerző: bl
2017.10.28.


Mérő László matematikus, pszichológus a közelmúltban egy pszichológiai szaklapnak adott interjút. Mérő többek között elmondta véleményét Orbán Viktor személyiségfejlődéséről illetve az illiberalizmusról is.

Orbán labilis és gyáva


“Azt nem vállalta be, hogy például az olimpia beruházásait transzparenssé tegye. Arról nem beszélve, ahányszor komolyabb ellenállásba ütközik, mindig elszalad. Olyannyira, hogy egy miniszterelnöki vitára sem hajlandó: itt ugyanis benne van a pakliban, hogy veszíthet.”

Mondja Mérő László, majd olimpiai referendumról hozott kormányzati döntésről is beszél:

” Ez a hozzáállásuk tipikusan a „Haza nem lehet ellenzékben” – féle. Nem más ez, mint mentségkeresés és önideologizálás, mert ha nincs kétharmad, akkor is van, ugye. “

Nagyon markánsan fogalmaz akkor, is amikor az illiberalizmusról beszél:

” Azt nem értem viszont, mi ez a hamuba sült faszság, hogy konzervatív vagy liberális? Nem létező kategóriákról beszélünk, a konzervatívnak nem ellentéte a liberális, ez olyan mintha azt mondanánk: az emberek kétfélék, vagy nők vagy magasak. Ennek semmi értelme.” (…) “Mit jelent ez? Hol van ennek szakirodalma? Enélkül még vitatkozni sem lehet vele. Nevezhetnénk nevén, autoriternek, de persze az meg csúnyán hangzik”

Mérő László szerint a liberálisból az lett, amit egyetlen valóban liberális sem gondol. Ugyanez van Soros Györggyel is:

“Gondolta volna ő valaha, amit neki tulajdonítanak? Soha. Esze ágában nem volt ide egymillió migránst telepíteni, pénzt adni nekik. Az egész egy tulajdonítás, attribúció. (Attribúció a szociálpszichológiában olyan folyamat, amely megmagyarázza az egyén viselkedéseit és döntéseit, a szerkesztő.) Pontosan tudhatjuk mit akar valójában, ha az idézett három mondaton kívüli mondandóját is elolvasnánk. Nyitott társadalmat és átjárható határokat akar.”...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.