2017. október 15., vasárnap

MILLIÁRDOKAT BUKOTT AZ ÁLLAM A FENEKETLEN TAVI INGATLANPANAMÁN - HETI LAPSZEMLE

ÁTLÁTSZÓ - HETI LAPSZEMLE
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2017.10.14. 


Heti Válasz: Feneketlen panama: Újbuda fellázadt

A cserkészszövetség volt csúcsvezetői privatizálták a Miniszterelnökség budai, Feneketlen-tó melletti óriástelkét. Majd adták tovább azonnal egy lakótömb-fejlesztőnek – derült ki a Heti Válaszból. A telekre a DVM Group tervez 350 lakásos, mélygarázsos lakóparkot. Ez a cégcsoport volt Vajna Tímea gyémántboltjának kivitelezője, újította fel az az Erzsébet-táborokat és az MNB-nek tetszően Eiffel Palace-t. Szentimreváros polgárai lázadnak: helyi értelmiségiek, köztük Makovecz Imréné Szabó Marianne iparművész petícióját százszámra írják alá a támogatók. Az állam 4-5 milliárd forintot is bukhatott az ügyleten.

Index: Megbukott a terrorátvilágításon Orbán arab barátja

Kockázatokat tárt fel a Terrorelhárítási Központ, amikor ellenőrizte Jordánia tiszteletbeli konzuljának hátterét – írta az Index. Az Orbán Viktorral jó kapcsolatokat ápoló Zaid Naffa segítette a körözés alatt álló szaúdi milliárdos, Ghaith Pharaon magyarországi beutazását. Kiderült az is, nemcsak Pharaon, de Naffa is magyar állampolgárságot akart. Ekkor ellenőrizte őket több szerv, Naffa pedig megbukott az átvilágításon. A nyolcvanas évek eleje óta Magyarországon élő Naffa család került a magyar kormányfőhöz, noha zűrös ügyei, egy aranycsempészési történet miatt korábban az is felmerült, hogy kiutasítják az országból.

Hír TV: Heti Lőrinc: gigantikus cégháló, húsüzem és uniós apanázs

Több mint 120 vállalkozásnál tart jelenleg Mészáros Lőrinc terebélyesedő cégbirodalma, az impozáns vagyonleltárt Oroszi Babett, a Hír Televízió riportere készítette. A Célpont adásában bemutatták a felcsúti polgármester lányának luxusautóját is. A Zoom.hu cikkéből pedig kiderült: Felcsút milliárdos polgármesterének agrárcége húsüzemet épít, a projekt csaknem felét uniós forrásból fedezik. A támogatási összeg 331,5 millió forint.

24.hu: Migránsok miatt vásároltak pályázaton kívül autókat a zsaruk

A tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetre hivatkozva mellőzte a közbeszerzést a rendőrség, amikor 387 járművet vásárolt az udvari beszállítónak számító Porsche Hungáriától – írta a 24.hu. Az ORFK új Mercedes buszait, VW Caddy-jeit és Suzuki Vitaráit Orbán Viktor, Pintér Sándor és Rogán Antal jelenlétében adták át a Hősök terén. Csak az idén eddig több mint 15 milliárd forintot fordított a kormány a rendőrség járműparkjának megújítására.

Magyar Nemzet: Telekom-ajándék a Fidesznek


Óriási szívességet tehetett a Magyar Telekom a Fidesznek 2009-ben, amikor megszervezte és egy közvetítőn keresztül kifizette Barack Obama amerikai elnök tanácsadója, David Plouffe budapesti előadását. A Magyar Nemzet cikke szerint magyar részről jelen volt Rogán Antal, Habony Árpád, Szijjártó Péter, Andy Vajna, Kubatov Gábor, Nyitrai Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Fellegi Tamás és Gyürk András is. A találkozót a Telekom vezérigazgatójának kérésére Somogyi Péter üzletember szervezte le, aki ezt elismerte az újságnak. A Telekom később több megbízási szerződést kötött Somogyi cégével, így kompenzálták a 70 ezer dolláros költséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.