2017. október 28., szombat

MINISZTERELNÖKI CASTING

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.10.18.


Balázs Péter az új divatnak megfelelően bejelentkezett a miniszterelnök-jelölti posztra.
Orbán Viktor jelölése - mint ezt egyszer kifejtette - természetes, hiszen ő a miniszterelnökséghez ért, innen a négymillió szegény, az oktatás, az egészségügy és a társadalom remek állapota - ellenben a túloldalon láthatólag senki nem ért ehhez.
A vérfagyasztó az, hogy ez az állítás egyre igazabbnak is tűnik.
Most az a divat, hogy néhányan kegyet gyakorolnak, és bejelentik, hogy elvállalják a miniszterelnöki posztra történő jelölést, témát adva ezzel az egyre inkább elbulvárosodó médiának, meg a politika iránt érdeklődőknek.
Orbán meg szívja a fogát, Szél Bernadettet indítani a baloldali szavazótábor megosztása céljából felesleges pénzkidobás volt, hiszen tovább osztani ezt a tábort művészet lenne.
Szorgalmasan asszisztálnak ehhez a pártok vezetői is, végre van miről nyilatkozni, az ő arcképük is megjelenik a lapokban, lehet otthon mutogatni, nézd csak Klárikám, kormánydöntő tényezők vagyunk mi, a vak is láthassa!

Normális helyeken ez úgy megy, hogy a pártok kiválasztják a posztra alkalmasnak vélt embereket, a listát megküldik egymásnak, majd megállapodnak.
És addig nem pofáznak, nem ötletelgetnek, hanem kussolnak, de nagyon, mert félnek attól, hogy elbizonytalanítják a választót, akinek pedig biztosnak kell lennie abban, hogy az ellenzék közös jelöltje a választható legjobb megoldás.
Egyébként a jelölt már akkor halott, amikor még szaporán szedi a levegőt.
Nem kellene elvégezni a pártoknak a Fidesz munkáját, karaktergyilkolássza csak ő a jelöltjeinket, akár még hibát is véthetnek, mint történt ez anno Horn Gyula esetében is.
Az önjelöltekkel meg el kellene beszélgetni, merthogy ők az a farok, mely csóválni kívánja a kutyát - lenyomva kétfarkúékat némelyikük hármat is csóválna egyszerre.

A mai helyzetben mindegyik párt azt akarja, hogy a többiek álljanak be mögé, majd ők vezetik a demokráciáért vívott áldozatos harcot, hiszen az elmúlt évek során is sikert sikerre halmoztak.
Nem fog ez így menni.
Komoly politikus helyében én még az olyan súlytalan vitákon sem vennék részt, ahol pártvezetők egymás szapulásával töltik az időt, ezzel csak megerősítik a választóban a meggyőződést, hogy ezek úgy vannak a Fidesszel, mint Orbán a kádári diktatúrával - nem ellene van kifogásuk, csak önmagukat hiányolják a húsosfazék mellől...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.