2017. október 9., hétfő

NYOLC ÓRIÁSPLAKÁT, MELYEKTŐL NAGYON ZAVARBA JÖNNÉNEK A FIDESZESEK

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2017.10.09.


A törvényességre ma már alig adó kormánypárti politikusok számára csak az a fontos, hogy a választókhoz kizárólag a Nemzeti Együttműködés Rendszerének üzenetei jussanak el. Minden eszközzel megakadályozzák tehát az olyan plakátok kihelyezését, melyek foltot ejtenek az Orbán-kormány becsületén. Ezért mondvacsinált indokokkal eltüntetik az olyan feliratokat az utcáról, melyek nem tetszenek Orbán Viktornak, és nem tesznek jót a kormány megítélésének. A Jobbik többször túljárt már a kormánypárt stratégáinak eszén, ám a macska-egér játék még nem ért véget. Még a nagy Vlagyimir Putyint is lehet szívatni a szülinapján, hiszen az orosz ellenzéki tüntetők: „Boldog születésnapot te kis tolvaj!” feliratú táblával kedveskedtek az illiberális elnöknek. Lássuk, a Szegedi Kattintós milyen módszerrel hozná zavarba Orbán Viktort és csipetcsapatát!

1. Szeretünk Viktor! Csak ennyi állna az egyik plakáton, kiegészítve Orbán Viktor mosolygós fotójával, illetve azzal a megjelöléssel, hogy melyik ellenzéki párt hirdetését olvashatná az utca embere. Bizonyára vakarná Rogán Antal a buksiját, hogy mit csináljon a „jogellenesen kihelyezett” politikai hirdetéssel, ha az éppen a főnökét fényezi. Ellenzéki aktivisták beélesített kamerákkal várnák, amint megérkezik a takarító brigád, amelyik levakarja az Orbán Viktort éltető hirdetést, de ha ez nem történik meg, akkor szembe köpte magát a kormány, mert az általa hozott törvények szerint le kéne vakarni a miniszterelnök arcképét.

2. Köszönjük Matolcsy Györgynek és fiatal feleségének, hogy vigyázott a pénzünkre
!Szintén ellenzéki hirdetés, ami némi iróniával kevert kormánypropaganda. Hogy a humor iránt nem igazán fogékony kormánypárti korifeusok melyik pólust érzik majd erősebbnek, nem tudni, de azért a választópolgárok számára egyértelmű lesz, hogy Matolcsy György jegybanki alapítványainak közpénzégető tevékenységére céloz az ellenzéki plakát. A takarító brigád valószínűleg gyorsan megérkezne a helyszínre, ha tényleg feltűnne az utcán a felírat.


3. Védjük meg a migránscsökkentést! Ez a szlogen bizonyára kedves lehet a kormány emberei számára, ám ellenzéki hirdetés lévén neki kell esni ennek a feliratnak is, akár tetszik, akár nem. Migránsozni is csak a kormánypártnak szabad ugyanis, hiszen arra van felépítve a kampánya, hogy az ellenzéki pártok migránssimogatót csinálnának az országból, ha hatalomra jutnának.

4. Még több földet, újságot, focicsapatot, szállodát, bankot és jachtot Mészáros Lőrincnek!
Van persze némi groteszk felhangja ennek a mondatnak, de hogy nézne ki, ha Orbán Viktor leszedetné a nemzeti oligarchia kirakatemberének számító felcsúti gázszerelő gazdagodását szorgalmazó plakátot? Lőrinc barát gazdagodása ugyanis jelképe annak, hogy Magyarország jobban teljesít, így szintén önellentmondásba keveredne a kormánypárt, ha az ellenzék által megrendelt plakátokat eltávolíttatnák...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.