2017. október 25., szerda

ORBÁNIZMUS: A LEGPUSZTÍTÓBB VALLÁS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2017.10.24.


Orbán Viktor a Fidesz szavazói számára nem a miniszterelnök, mégcsak nem is egy politikus. Ő egyszemélyben az Isten, ő a vallásuk vezetője, a Megváltó. Van egy olyan – igen népes – tábor, akik számára a Fidesz – mint párt – jelentéktelen, számukra csakis Orbán Viktor van, akinek minden szava arany, mondjon bármit is. Az orbánizmus egy több ezer főt számláló, évről évre egyre csak növekvő vallás, melynek alapja a megrendíthetetlen, vak hit. A Viktor tegyen bármit, azt követni, terjeszteni és isteníteni kell. Egy olyan réteg ez, mely a szó legszorosabb értelmében is életét adná Viktorért.

Legyen az az Orbán beszéde alatt örömtől könnyező Marika néni, a „nemezti ünnepünket meggyalázókat” arcon köpő, majd esernyőjével pofánverő Józsi bácsi, vagy az omladozó, penészes vályogház sarkában az Orbán Viktor oltár előtt minden este imádkozó Ilona néni. Számukra semmi sem fontosabb, mint hogy láthassák a Viktort. Éhezés? Nyomor? Külföldre menekült unokák? Majd a Viktor megoldja! Gondolják és valóban hiszik is sokan.

Ezzel a csoporttal minden vita teljes mértékben értelmetlen, ugyanis az észérvek és tények számukra csak kitalált, hazug ellenzéki szólamok. Árulók vagyunk, nemzetgyilkosok, mi mindannyian. A baj nem azzal van, hogy léteznek ilyen emberek. Mert mindig is léteztek, ez nem egy újkeletű dolog. A probléma ott kezdődik, hogy ez a réteg nem a templomban rója le kegyeletét az ő egyistenének, a társadalom többi részét nem zavarva, életüket nem befolyásolva. Ez egy olyan vallás, mely nem következmények nélküli, nem ártatlan.

Az Orbán-rezsim pedig erre épít. Nagyon is tisztában vannak azzal, hogy egy komoly réteg hasonlóan gondolkozik. Az idősek lekenyerezésével és befolyásolásával újabb hívőket szereznek maguknak, bővítve vallási felekezetük létszámát. Orbán Viktor és kormánya gusztustalan, undorító módon veri át és használja ki az idős lakosság nagy részét. Ha valakinek valóban bocsánatot kellene kérnie a nyugdíjasoktól, az maga Orbán Viktor és kormánya. Hülyének néznek több millió embert...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.