2017. október 10., kedd

PUTYIN ÁGYNEMŰJÉRŐL ÉS ORBÁN OFFSHOROZÓ ÖCCSÉRŐL IS ÍR A NEMZETKÖZI SAJTÓ

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió / CSERNYÁNSZKY JUDIT
2017.10.10.


Az osztrák Der Standard magyar hírforrás alapján részletesen beszámol arról, hogy a kormányfő öccse, ifj. Orbán Győző egy a brit Virgin-szigeteken bejegyzett offshore üzletben érdekelt. Az Armenpress az azeri pénzekről szóló európai parlamenti vitáról cikkezik, felvetve az Európai Parlament olasz alelnökének, Luca Volonténak az érintettségét. Az olasz híreket tálaló The Local pedig a korábbi autokrata kormányfő, Silvio Berlusconi és Vlagyimir Putyin orosz elnök különleges barátságát taglalja.

Amennyiben a menekültek alternatív útvonalat választanak és fennáll a veszélye annak, hogy Romániát elárasztják, akkor Magyarország kész segíteni, hogy felépülhessen a román határ mentén is a kerítés – adja hírül a brit Daily Express. Ha pedig nincs más választása, akkor maga is megépíti a kerítést – mondta Orbán Viktor, hangsúlyozva, hogy közös a cél és közös a küldetésük, mert mindkét ország meg akarja állítani az esetleges kontroll nélküli menekültáradatot. A Frontex, az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség egyébként újabb tömegekkel számol a keleti határvidékeken. A magyar miniszterelnök interjújában beszélt arról, hogy a két országot a kereszténység is összeköti, s ebből az alkalomból támogatást ígért a román ortodox egyházaknak.

A Breibart News megkésve, de a jelek szerint semmiképpen nem akarta kihagyni Orbán Viktor szokásos pénteki rádiónyilatkozatát, amelyből négy nap elteltével a menekültkérdést és Brüsszel ezzel kapcsolatos intézkedéseit emeli ki. Úgy fogalmaznak – az Orbán interjút alapul véve - , hogy a magyar kormány valami nagyon fontos dolgot vitt végbe, rejtett underground hálózatot leplezett le, ami Soros hálózata. A magyar miniszterelnök megígérte, hogy nap mint nap bizonyítani fogja a Soros-terv létét és kapcsolatrendszerét. Amit egyébként maga a szerző, Soros is bevallott, és beállítottuk a politikai élet középpontjába - idézi a szélsőjobbosnak tekinthető, az amerikai elnökhöz közelálló lap. Legvégül Orbán szavaiba kapaszkodva azt mondja, az Európai Unió – elég egyértelműen - lebukott.

Az osztrák Der Standard magyar hírforrás alapján beszámol részletesen arról, hogy a kormányfő öccse, ifj. Orbán Győző offshore üzletben érdekelt. A brit Virgin-szigeteken bejegyzett cég egy energetikai vállalkozás, amelynek ügyvezetője, Papp András Zoltán elmondta, hogy a tulajdonos orosz magánszemély, de nevét magától értetődően nem akarja felfedni. Azt viszont elárulta, hogy Kazahsztánból, Nigériából és Csecsenföldről kapnak megrendeléseket. Ez a cég egyébként két másikkal áll kapcsolatban, és különös ismertetőjelük, mint általában a kormányközeli cégeknek, hogy közbeszerzési pályázatokon nyernek és uniós pénzeket. A cikk emlékeztet, hogy az Orbán-kormány évekkel ezelőtt indított támadást az offshore lovagok ellen, s a két éve nyilvánosságra hozott Panama papírok is említést tettek két magyarról, többek között a Fidesz egyik volt alelnökéről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.