2017. október 9., hétfő

SARKA KATA IS KÉPBE KERÜLT TRUMP OROSZ KAPCSOLATAI NYOMOZÁSÁBAN - KÜLFÖLDI LAPOK

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió / Csernyánszky Judit
2017.10.09.


Legalább 100 ezer magyar fiatal él Nagy-Britanniában, s 400 ezer hagyta el a hazáját 2004, az uniós csatlakozás óta. Míg Magyarországon alacsony a fiatalok munkanélküliségi mutatója, a fizetések közötti különbség annál nagyobb. Itthon 360 angolt fontnak felel meg átlagos keresetük, a brit királyságban és Németországban 1,256 GPD – számol be a brit Express Sunday.

S ezt a politikusok agyelszívásnak nevezik, és a jelenség szerintük 10 éven belül gazdasági összeomláshoz vezethet. Az EU úgynevezett Bér Szakszervezete szerint Európában nemcsak a külső migrációs válság, hanem a kivándorlás is a közösségek, családok szétesésével fenyeget – túl a gazdasági veszteségeken, ezért a bérek egységesítésének szükségességét veti fel az uniós érdekvédő csoport. A béregyenlőtlenség a keleti blokk országait menedzselhetetlen helyzetbe hozhatja. Lakossága 10 %-át veszítette el például Litvánia, s hasonló helyzettel küzdenek a Visegrádi 4-ek, akik viszont nem hajlandóak befogadni a menekülteket. Ez a visszás helyzet tovább mélyíti Európa megosztottságát.

Ehhez kapcsolódik egy másik Express Sunday cikk, amelyben Szijjártó Péter szavait idézik, aki interjút adott az orosz Russia Today tv-nek. Ebben hipokratának nevezi azokat, akiktől egyenes beszédet várna el, hisz szerinte épp az uniós értékekből következik a tagállamok szabadsága. Szijjártó szerint az uniós menekültpolitika - zsákutca. Orbán Viktor Jean-Claude Junckernek címzett leveléből idéznek, miszerint az Európai Bizottság elnöke a migránsok országává akarja tenni Magyarországot, ahol az erőszak fenyeget...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.