2017. október 26., csütörtök

ÚJABB SZÁZMILLIÓKAT TÖMNÉNEK A FOCIBA

INDEX
Szerző: SZALAI
2017.10.26.


Akár évi 150 millió forintnál is nagyobb támogatást jelenthet egyes focicsapatoknak az a napokban beadott fideszes törvényjavaslat, amely szerint el kéne engedni a profi sportcsapatok iparűzési adóját és a sportolók után fizetendő ekhót.

Ahogyan arról kedden már beszámoltunk, a törvényjavaslatot Tiba István nyújtotta be, Balmazújváros fideszes képviselője, egyben az NB1-es balmazújvárosi focicsapat elnöke.

Tiba javaslata szerint az engedmény hiába lépne csak jövő évtől életbe, már az idén augusztusban kifizetett ilyen adók is visszaigényelhetőek lennének az érintett kluboknak.

Az ekhós adózás már eleve kivételezett helyzetbe hozza a focistákat, az ekho ugyanis mindössze 15 százalékos terhet jelent a bér minimálbér feletti részére, kiváltja a szociális hozzájárulási adót, a szakképzési hozzájárulást, a személyi jövedelemadót, a nyugdíjjárulékot, az egészségbiztosítási járulékot és a munkaerő-piaci járulékot. A sportolókra kivételezetten ráadásul épp nemrég duplázták meg az ekhóval kifizethető bér keretét évi 250 millióra. Tiba azonban az ekhót is elengedné.

A törvényjavaslat indoklása elég furcsa, az érvelés ugyanis azzal indul, hogy: 
"A sport és a sportolás, a rendszeres sporttevékenység kiemelt jelentőséggel bír az egészségmegőrzésben."

A profi sportnak pedig semmi köze az egészségmegőrzéshez, mivel teljes egészében a szórakoztatóiparhoz tartozik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.