2017. október 26., csütörtök

ORBÁN ELMENT NÉMETORSZÁGBA ÉS A NÉMETEK SZEMÉBE HAZUDOTT

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabovszki
2017.10.26.


Passauban folytatódott az itthon már megszokott ámokfutás.

A magyar miniszterelnök vissza szeretne kerülni Merkel kancellár kegyeibe, elment tehát Németországba. Arra esélye sincs, hogy a berlini kancellárián fogadják, de Bajorországig eljutott: egy passaui konferenciáról a helyi lapon keresztül üzente meg a kancellárnak, hogy ha tetszik neki, ha nem, el kell őt viselnie; egyezzenek ki döntetlenben.

A probléma viszont, hogy már megszokta, igazat legfeljebb figyelmetlenségből mond, ezért a Merkelnek szánt üzenete minden komolyabb állításában hazudott.

1. Békés viszony a miénk a németekkel.


Orbán - ha már ott volt - elment Szent István felesége, a Magyarországról férje halála után elüldözött Gizella királyné sírjához, ahol azt mondta,

Évszázadok óta nem háborúztunk egymással. (...) ha német barátainknak találniuk kell egy olyan országot, amellyel legalább ezer éve nem voltak háborúban, akkor, rajtunk kívül, aligha találnának ilyet.

Ez azzal a megszorítással igaz, hogy
  • maguk a magyarok is német alattvalók voltak Mohács óta, 
  • továbbá csak azért nem háborúztunk Németország ellen, mert felismertük a teljes esélytelenséget. Pl. 1944-ben.
Orbánt csak azért nem lehet totális tudatlansággal vádolni az ügyben, mert olyan jól emlékszik a dologra, hogy még az alaptörvénybe is beleíratta, hogy a németek eltiporták a magyar alkotmányosságot, megszüntették a szuverenitást, valamint emlékművet is állíttatott a német megszállásnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.