2017. október 7., szombat

VALÓSZÍNŰTLEN, HOGY AZ UTÓKOR MAJD ÁDER JÁNOS SZOBROCSKÁKAT FOG VALAHA IS KOSZORÚZNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2017.10.07.


...Valaki igazán szólhatna Áder Jánosnak (és a komplett kormánynak), hogy fordítva ülnek a döglött dakota lovon. Nem tegnap óta. Tudom, hogy szeretik azzal legyezgetni a saját egójukat, hogy ők a szabadságharcosok, a hősök, a mártírok. Ez azonban nem így van, ezzel szemben pontosan fordítva van. A kormány jelenleg – úgy nyolcadik éve folyamatosan – éppen a szabadság ellen hirdetett szabadságharcot.

Áder rosszul tudja. Orbán is, ha már itt tartunk. Az Orbán-kormány nem szabadságharcos szerepben van jelenleg, hanem az elnyomó trónján ücsörög. Akkor is, ha igyekeznek ennek az ellenkezőjét elhitetni a híveikkel.

Az Orbán-kormány nyolcadik éve teljhatalmat gyakorol ebben az országban. Azóta mindent megtesznek, hogy az életünk minden területét uralhassák. Felszámolták az önkormányzatiságot, elvették az oktatás autonómiáját, központosítottak és egy kézbe csoportosítottak mindent. Az Orbán-kormány konkrétan hadat visel a civil szervezetekkel szemben, rátámad a saját polgáraira, közpénzből építi a saját hatalmát és közpénzből eteti az egész pereputtyát. Az Orbán-kormány igyekszik teljes egészében felszámolni a bírói függetlenséget éppen úgy, mint a sajtószabadságot. És az Orbán-kormány az, amely üzleti megállapodást kötött az egyházakkal. Pont.

Ehhez képest legalábbis szánalmas erőlködés a szabadságharcos szerepében tetszelegni. Áldozatot itt nem a kormány és nem is Áder János hoz évek óta, hanem mi, többiek. De ez sem fog örökké tartani, de most szólok, valószínűtlen, hogy az utókor majd Áder János szobrocskákat fog valaha is koszorúzni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.