2017. október 23., hétfő

VAN EGY OLDAL AZ INTERNETEN, AHOL SCHMIDT MÁRIA ÉS SZANYI TIBOR BAROMSÁGAI NÉLKÜL LEHET FELFEDEZNI 1956-OT

444.HU
Szerző: Tbg
2017.10.22.


Sajnos az 1956-os események emlékét folyamatosan beárnyékolja a politika, amely még ma is megpróbálja jobbról vagy épp balról széthazudni a történteket, így egyre kevesebbeket érdekel a XX. százazi magyar történelem egyik legkülönösebb korszaka. 

Szerencsére a magyar kutatók maradtak a kaptafánál, és pár évvel ezelőtt a forradalom filmes és fotós emlékeit is elkezdték katalogizálni, illetve interaktív térképre kasírozni, így bárki - politikai hovatartozástól függetlenül – eredeti filmfelvételekkel és fotódokumentumokkal barangolhatja be 56 tájait, helyeit.

A kutatómunka még messze nem ért véget, mivel a legtöbb filmes emlékünk nem is magyar, hanem külföldi (brit, amerikai, francia, német stb.) tulajdonban van. Annak idején a legtöbb anyagot elkészíteni és kimenteni Magyarországról a külföldi híradóstábok tudták.

Főként ilyen felvételekből áll össze a Magyaroktober.hu nevű interaktív térkép, amin utcáról utcára lehet követni a forradalmi eseményeit, az ott készült profi vagy amatőr felvételek alapján...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.