2017. november 20., hétfő

A HÉT, AMIKOR GYURCSÁNY FERENC PÜSPÖKFALATJA BEKERÜLT A HÍREKBE

MÉRCE
Szerző: DIÓSZEGI-HORVÁT NÓRA
2017.11.20.


Listázhatnánk, hogy a héten hány- és miféle módokon óvta a kormány a Soros-tervtől az országot – de felesleges, mert már mindenki unja. Valószínűleg Németh Szilárd is, aki a vasárnap délelőttjét töltötte egy sorosozós-ellenzékszapulós sajtótájékoztatóval, ahol semmi, de tényleg semmi újat nem tudott már mondani, így használt néhány szép szóképet (“az ellenzéki szövetség kovásza a Soros-terv”), bevezetett pár új fogalmat (“bevándorlóország”, “bevándorlókontinens”), majd végezetül kénytelen volt a Jobbik politikáját már egy orbitális közhelyparádéval értékelni, hogy csattanós legyen az apropó nélküli esemény:

“Kutyából nem lesz szalonna, bármekkora is az erőlködés.”

Annyiban szerencsénk van, hogy a Fidesz-KDNP kissé beszűkült világán kívül is van élet. De még milyen!

Kreativitásból például sokkal erősebb volt a szabolcsi Gávavencsellő vezetése, ők a szegregáció felszámolására juttatott 135 milliós EU-s támogatást költötték olyan létfontosságú dolgokra, mint mondjuk masszázs, léleksimogató beszélgetések (bármit is jelentsen ez), életkedv-előadás (úgyszintén), biorezonancia mérés (ne is beszéljünk róla), farsangi buli, és – most figyelj, Németh Szilárd! – Oravecz Nóra-előadás. Valójában természetesen iszonyatosan elkeserítő, hogy a szegregáció felszámolása ezen pénzkidobó áltevékenységek mögé sorolódott.

Aztán sajnos kicsit kevés figyelmet kapott a NAV egyik fontos ügye, ugyanis a néha talán kissé túlzottan is kreatív NAV-elnök, Tállai András varázslatos benzinárcsökkentése elterelte a figyelmünket. Kár, mert Szentesi Kálmán esete is megérne egy misét: a férfi még idén januárban írt nyílt levelet, amiben visszakérte a befizetett adóját, mert nem volt elégedett azzal, amire az állam fordítja a közpénzt (és az ő pénzét). Az adó közpénzjellegét komolyan vevő állampolgárt ezután a NAV először megbírságolta, majd fel is jelentette, ráadásul egy évekkel ezelőtti ügyben is, most viszont a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség megszüntette ellene az eljárást, a NAV pedig nem élhet panasszal a döntés miatt. Bizony, ilyen is van. Mondjuk a közpénzherdálás ettől még nem állt meg, de jó tudni, hogy az egyszeri magyar állampolgárt sem lehet ok nélkül meghurcolni, ha fel mer szólalni az igazságtalanságok ellen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.