2017. november 14., kedd

A NEMZET ÚJ FŐSZERKESZTŐJE A "KAYAIBRAHIMOS" SCHLECHT CSABA

ÚJ NÉPSZABADSÁG BLOG
Szerző: Új Népszabadság

2017.11.14.


Simicska félretette a pénzt a Hír TV, a Lánchíd Rádió és a Magyar Nemzet működtetésére

A mai naptól a Magyar Nemzet főszerkesztői tisztét a Lánchíd Rádió ügyvezető-főszerkesztője, Schlecht Csaba tölti be. A kiadó megköszönte és elismerte D. Horváth Gábor volt főszerkesztő áldozatos munkáját, aminek köszönhetően – ahogy fogalmaznak - a Magyar Nemzet sikeresen újrapozicionálta magát az egyre szűkülő, kormányzati nyomás alatt működő magyar médiapiacon.

A személyi változás azt a célt szolgálja, hogy az olvasók, a nézők és a hallgatók számára is egyértelműbbé és érezhetően egységesebbé váljon a Hír TV, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió összetartozása. A hivatalos megfogalmazás szerint a három orgánum „felelős politikai-közéleti szerepvállalása”. Az egységes irányítás lehetővé teszi, hogy a három érintett médium a következő hónapokban még hatékonyabbá tegye eddigi együttműködését – tudatta közleményben a Simicska Lajos médiabirodalmához tartozó napilap.

Schlecht Csaba neve a szélesebb közvélemény számára a kilencvenes évekből ismerős. Ő volt az, aki egyetlen nagy lendülettel tizenhat, tetemes köztartozást felhalmozó Fidesz-közeli céget íratott a török Kaya Ibrahim és a horvát Josip Tot nevére, akikről a mai napig sem tudjuk, kicsodák. A tranzakció után Schlecht több mint tíz évre eltűnt a nyilvánosság elől.2015-ben, az úgynevezett G-nap után bukkant újra elő (amikor is Simicska Lajos g-betűs szóval illette Orbán Viktor barátját) vezérlésről rántva le a leplet, amellyel az Orbán Viktorhoz hű médiát irányítják. „Orbán klasszikus szocialista médiavilágot akar: kizárólag kormánypárti vagy abszolút semleges sajtót, ahol nincs kritika” – mondta erről.

Schlecht Csaba története annyi, hogy tavaly február hatodikán, a G-napon délután csörgött a telefonja, Simicska Lajos hívta. Azt kérdezte: akarsz a Lánchíd Rádió főszerkesztője lenni? Megkérdeztem tőle, mi az iránymutatása,"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.