2017. november 18., szombat

A POLIGRÁFFAL KERGETETT TŰZOLTÓ ÉS AZ ÖNKÉNYURALOM MAGVAI

MÉRCE
Szerző: TÓTH CSABA TIBOR
2017.11.18.


A Hír TV oldalán jelent meg tegnap a hír, hogy tűzzel-vassal még nem, ugyanakkor hazugságvizsgáló géppel már vallatja a Pintér Sándor-féle Nemzeti Védelmi Szolgálat a tűzoltóság különböző igazgatóit, hogy megtalálhassa a belügyminiszternek tavasszal küldött névtelen levél szerzőjét, amelyben egy tűzoltó ír a rendszer totális csődjéről. Az ügyben egy, a poligráfos vizsgálatot megtagadó tisztviselőt már kis is rúgtak, hiszen tagadását “beismerő vallomásként” értékelték.

A tűzoltó levele saját állomása viszonyairól vallott, valóban megdöbbentő, de választékos formában:

Ami […] megyében a katasztrófavédelemnél folyik, az lehetne egy rossz brazil szappanopera is, de sajnos nem az. Másik példával, egy kvartett úgy játszik, hogy mindenki úgy táncol, ahogy ők fütyülnek, még az országos katasztrófavédelmi főigazgató is.”

Tekintsünk most el attól, hogy a “beismerő vallomás” ellenére szerencsére most még bottal üthetik a bátor tűzoltó nyomát a kevésbé bátor szervek, és koncentráljunk csak a lényegre.
Az ország egyik legfontosabb minisztériumának egyik alárendelt szerve a miriádból, pénzt, időt és fáradságot nem kímélve félemlíti meg azokat, akik tűz esetén az életünket mentik meg, és felesküdtek arra, hogy ezért a saját életüket is feláldozzák adott esetben.

A hajsza nem is kizárólag a bátor levélírónak szól: sokkal inkább főnökeinek, bajtársainak, és bizony nekünk is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.