2017. november 28., kedd

AKASSZA FEL MAGÁT, DÖGÖLJÖN ÉHEN, EBBŐL AKKOR SEM LESZ SEMMI - MONDTA A "CSALÁDBARÁT" ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BÍRÓ VERONIKA
2017.11.27.


November 25-én a nők elleni erőszak felszámolásának napján indult a 16 Akciónap nevű rendezvénysorozat. A nyitórendezvény az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán előadásokkal, esetbeszámolókkal kezdődött, majd a Néma Tanúk Felvonulásával folytatódott. A rendezvényen előadóként részt vett Németh-Kiss Pálma tyukodi anyakönyvvezető, aki feljelentette a város polgármesterét szexuális zaklatásért. A rendezvényen beszélgettünk vele az esetéről.

– Mikor történt a zaklatás, ami miatt feljelentette Czibere Józsefet, Tyukod polgármesterét?
– Május 10-én, a névnapomon történt. Június 2-án már meg is kapta a rendőrség, az ügyészség, a bíróság a feljelentést. Azóta húzódik, még mindig rendőrségi szakaszban van.
– Rögtön az első eset után lépett?
– Igen, úgy éreztem, hogy ezt nem bírom még egyszer elviselni. Annál is inkább, mert ez több munkatársammal is már megtörtént. Csak ők nem mertek feljelentést tenni.
– Pontosan mit csinált a polgármester?
– Az irodámban egyedül dolgoztam, amikor bejött. Nem gondoltam semmi rosszra azt hittem, megnézi, mit csinálok. De a hátam mögé állt, egyből elkapta a jobb kezemet, a vállamra tette a bal kezét, elkezdte tapogatni a hátamat, aztán hátulról előrenyúlva a mellemet. Beszorított szó szerint a sarokba. A lábát hozzám szorította, hozzám dörzsölgette. Ekkor benyitott az egyik kolléganőm, a polgármesternek meg volt annyi ideje, hogy elengedjen, de a vállamon maradt a keze. Gyorsan felugrottam, akkor még a hátamat tapogatta, fenekemre is rámarkolt. Az volt a szerencsém, hogy kint zaj volt, én meg kiszaladtam. Rögtön elmondtam a többieknek, mi történt, mert látták rajtam, hogy zaklatott vagyok, sírtam.
 – Szólt neki, hogy álljon le? Tudott mondani bármit közben?
– Nem, mert ez olyan hirtelen történt, hogy a meglepetéstől, a félelemtől minden eszembe jutott. Hogy nem lesz munkahelyem, mit csinálok, hogy nevelem fel a gyerekemet. Rövid ideig tartott, de hihetetlen, mennyi minden kavarog az ember fejében. Lebénultam a meglepetéstől, csak az agyam kattogott közben. Szörnyű volt.
– Innentől hogy folytatódott? Próbálkozott később is?
– Igen, másnap is be akart jönni, de egy kolléganőm is bejött. Őriztek, mert tudták, hogy máskor, mással is megtörtént. És mivel nem ott volt a szobája, a polgármester ordított vele, hogy nem azért van felvéve, oda be nem teheti a lábát, de legalább nem tudott engem bántani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.